Kartta Limit Taşıma Dönemi Geliyor

Kredi kartında yeni düzenlemeler gündemde. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin, kredi kartında rekabeti artırıcı yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Arap Bankalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği işbirliğinde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın himayelerinde düzenlenen ‘3. Arap-Türk Bankacılık Forumu’ dün İstanbul’da yapıldı. Zirve sonrası açıklamada bulunan Mukim Öztekin “Kredi kartında rekabeti artırıcı düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz. Bankalardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Kredi kartında limit taşıma gibi değişiklikler üzerinde çalışıyoruz” dedi. Alınan bilgiye göre yapılacak düzenleme, vatandaşın gelirine göre belirlenecek ‘tek limit’ çerçevesinde yapılacak.