Türkiye’nin İlk Yerli Koltuğu Üretildi

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ ve Kibar Holding’in Güney Koreli Hanil E-HWA ile mevcut işbirliğinin bir iştiraki olan ‘Assan Hanil’ ortaklığında 5 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan ‘Turkish Seat Industry’ (TSI) ilk yerli tasarım uçak koltuğunu üretti.

Koltuklar, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle THY yetkililerine teslim edildi. İlk yerli koltukların teslim töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Koltuk deyip geçmeyin. Çok ciddi sertifikasyon isteyen bir emektir. Bu çok önemli bir adım. Kendi uçağımızın üretimi için bir yerden başlamak gerekiyor” dedi.

İlk kez yeni koltuklarla döşenmiş THY’nin Boeing737-800 ‘Zonguldak’ adlı uçağını gezen Şimşek, “Uçağın içinde mutfak aksamı, paneller ki buna galeri deniliyor. Onu da THY, TAİ ile birlikte üretiyor. Onun da lansmanını yapacağız” dedi. Bu arada GALLEY olarak adlandırılan ilk uçak mutfağının da geçen hafta bir Boeing737-800 tipi uçakta kullanılmaya başlandı.