Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Armand Shandro, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ı Ziyaret Etti

arnavutluk_02

Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Armand Shandro, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen ziyarette dünyada ve bölgede yaşanan güncel gelişmeler üzerine sohbet edildi.

Türkiye ve Arnavutluk arasındaki ilişkilerinin uzun ve zengin bir geçmişe ve kültürel ortaklığa sahip olduğunun vurgulandığı görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin mevcut durumu ve potansiyeli üzerine değerlendirmede bulunuldu. İki ülke arasındaki bağların ekonomik iş birlikleriyle daha da güçleneceğinin vurgulandığı ziyarette Shandro, ülkesinin turizmi hakkında bilgilendirmede bulundu. 3 milyon civarındaki nüfusu ile geçen yıl 11 milyon turist ağırladıklarını söyleyen Shandro Arnavutluk’un bu alanda Türk yatırımcılara önemli fırsatlar yaratabileceğine değindi. Dış ticarette tekstil ürünleri, makine ve ekipmanlar, gıda ürünleri, inşaat malzemelerinin öne çıktığına değinilen görüşmede, bunlara enerji işbirliklerinin de eklenebileceği vurgulandı. İki ülke sanayicilerini bir araya getirebilecek ticaret heyetleri ve Ülke Günü benzeri bir etkinliklerin yapılmasında mutabık kalınırken bu çalışmaların ticarete ivme kazandıracağı belirtildi.