Avusturya Büyükelçisi Wimmer, İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

avusturya-buyukelcisi-01

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Johannes Wimmer, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Ziyarette Avusturya Ticaret Müşaviri Georg Karabaczek de yer aldı. Odakule’de gerçekleşen ziyarette dünyadaki son ekonomik ve konjonktürel gelişmeler hakkında sohbet edildi. Türkiye sanayinin genel yapısı hakkında da bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de ele alındı. Karşılıklı ekonomik ilişkilerin ve buna bağlı dış ticaretin, potansiyelinin altında olmasına dikkat çekildi ve artırılması noktasında yapılabilecekler üzerinde duruldu. İki ülke sanayicileri arasında ekonomik iş birliği ve yatırım fırsatlarının neler olabileceğinin de gündeme geldiği görüşmede, bunun için İSO’nun pek çok ülke için gerçekleştirdiği “ülke günü etkinliği”nin Avusturya için de özellikle AB yeşil Mutabakatı özelinde yapılmasında mutabık kalındı. Görüşmede önümüzdeki dönemde kurumlar arası iletişimin daha da güçlendirilmesine değinildi.