Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
aydinli_deniz_manset_01

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ve Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen görüşmede Ege Bölgesi’ndeki sanayinin güncel durumu, ekonomik gelişmeler ve odalar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik konular hakkında sohbet edildi.

Türkiye ve dünyada yaşanan güncel ekonomik gelişmeler üzerine de değerlendirmelerin yapıldığı buluşmada sanayi sektöründeki gelişmeler, sürdürülebilir üretim ve bölgesel kalkınma fırsatları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Sanayi odaları arasındaki iletişimin artmasının üretim sektörünün dinamiklerini olumlu yönde etkileyeceğine vurgu yapılan ziyarette bölgesel ve ulusal ekonomik hedeflere katkı sağlamak adına hangi ortak projelerin hayata geçirilebileceği üzerinde duruldu. Sanayinin geleceği açısından en önemli konuların başında gelen nitelikli iş gücü konusunda da ortak eğitim programlarının geliştirilmesi ve genç istihdamının desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, sanayi odalarının üniversitelerle daha güçlü iş birlikleri kurarak, sektöre uygun mesleki eğitimlerin yaygınlaştırılmasının bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.