Bahçıvan İMES’te Sanayicilerle Buluştu, Sanayinin Güncel Konuları Konuşuldu

  • Diğer Haberler
imes-sanayici-sorunlar-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Erdal Bahçıvan, İMES Sanayi Sitesi’nde gerçekleşen “Sanayici Güncel Sorunlarını Konuşuyor” toplantısına katılarak, İstanbul sanayisinin gündemindeki önemli konular, İSO faaliyetleri ile dünya ve Türkiye ekonomisindeki son dönem gelişmeleri hakkında bir konuşma yaptı. Aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Üyesi de olan İMES Sanayi Sitesi Başkanı Kemal Akar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa birçok sanayici ve iş insanı katıldı. Bahçıvan yaptığı konuşmanın ardından sıcak bir atmosferde ve sohbet şeklinde gerçekleşen programda, sanayicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Ev sahibi olarak kısa bir konuşma ile programın açılışını yapan Kemal Akar konuşmasına tüm İslam aleminin beraat kandilini kutlayarak başladı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu başta olmak üzere İstanbul Sanayi Odası meclis üyelerini selamlayarak sözü İSO Yönetim Kurulu başkanı Erdal Bahçıvan’a devretti.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

“Sanayici Güncel Sorunlarını Konuşuyor” toplantısının konuk konuşmacısı olan İSO Başkanı Bahçıvan, sanayicilerle sohbet konuşmasında geçtiğimiz son iki yılda yaşanan olumsuzlukları sanayi kolları açısından özetleyerek başladı. Son iki yılda hem ticaretin hem de sosyal hayatın kısıtlamalara maruz kaldığını belirten Bahçıvan, bu zorlu süreçte başarılı bir sınav veren Türk sanayisinin yaşadığı haklı gururu dile getirdi. Bahçıvan ayrıca Türkiye’nin bu zorlu dönemde lojistik ve tedarik anlamında ciddi bir alternatif ülke olduğunu ve bu fırsatı iyi değerlendiğini belirtti.

Bahçıvan, son zamanlarda Türk lirasında yaşanan değer kaybının ve Rusya-Ukrayna krizinin sanayi açısından tehlikeli bir handikap yarattığının altını çizdi. Enflasyon sorununun Türkiye’nin ana temel konusu olması gerektiğini belirten Bahçıvan, artık bu sorunun varlığını kabul ederek orta ve uzun vadede çözüm yollarının üretilmesinin önemine dikkat çekti. Bahçıvan, enflasyon sorununun çözümü hakkında İstanbul Sanayi Odası’nın devletle iş birlikleri yürüttüğünü de ekledi ve ‘’Türk sanayisi bu zor dönemde bir başarı hikayesi yazıyor fakat içinde bulunduğumuz enflasyonist ortam elde edilen başarıları yok etmektedir’’ dedi.

Rusya-Ukrayna krizine de değinen Bahçıvan, Türkiye’nin barış müzakerelerine ev sahipliği yapmasının değerli olduğunu ve en kısa zamanda coğrafyamızda barışın sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Bahçıvan, Rusya ve Ukrayna’nın Türkiye ekonomisi ve sanayisi anlamında ülkenin önemli partnerleri olduğunu belirtti.

Bahçıvan konuşmasının sonunda, İstanbul Sanayi Odası’nın yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğu projelerinden den de bahsetti. Bahçıvan özellikle mesleki eğitim projesi, sürdürülebilirlik ve İSO Akademi çalışmalarına değindi. Bahçıvan mesleki eğitim projesine destek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e teşekkürlerini iletti. Bahçıvan, karşılıklı iş birliklerinin önemine vurgu yaptı. Yapılan faaliyetlerin yanı sıra, İstanbul’da sanayi açısından yaşanan arazi sorununa da değinen Bahçıvan, “Her ne kadar İstanbul’u çok sevsek de artık sanayiciler olarak yakın bölgelerdeki fırsatları değerlendirmeliyiz” dedi. İSO Meclis Üyelerinin, İSO faaliyetlerini daha fazla takip etmelerinin önemini hatırlatan Bahçıvan, gerçekleştirilen faaliyetlerin geniş bir tabana duyurulmasının önemini dile getirdi. Bahçıvan, yaşanan zorlu süreçlerin, karşılıklı fikir alışverişleri ve yürütülecek iş birlikleriyle aşılabileceğini belirtti.


İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve
İMES Sanayi Sitesi Başkanı
Kemal Akar

Etkinlik Erdal Bahçıvan’ın konuşmasından sonra, katılımcı sanayicilerin sorularının cevaplanmasıyla devam etti ve İMES başkanı Kemal Akar kapanışı yaptı. Konuşmaların sonunda İMES Süheyl Erboz Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret edildi.