Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
çin_ziyaret_manset_01

Çin’in İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong, İstanbul sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO’nun genel merkezi Odakule’de gerçekleşen, Konsolos Liu Jingling ve Ticari Konsolos Fanwei Meng’in de eşlik ettiği ziyarette kurumsal ilişkilerin geliştirilmesi için karşılıklı neler yapılabileceği konuşuldu. 

Ziyaret sırasında son yıllarda Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerde oldukça önemli ve hızla gelişen bir ivme yakalandığı vurgulanarak yeni işbirliği ve yatırım fırsatları üzerinde duruldu. Türkiye’deki Çin yatırımlarına de değinilen görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin son yıllarda önemli ölçüde artmış olmasına dikkat çekildi. 

Önceki hafta açıklanan Çin’in Türkiye’de gerçekleştireceği 1 milyar dolarlık elektrikli otomobil üretimi yatırımı hakkında da konuşulan ziyaret sırasında, iki ülke arasında karşılıklı yatırım ve ticaret ilişkilerinin kolaylaştırılması halinde benzer yatırımların gelecek günlerde artmasının beklendiği vurgulandı. İstanbul Sanayi Odası üyelerinin yatırım yapılan alanlardaki yetenek ve kabiliyetlerinin yeni işbirliklerine imkan sağlayacağı belirtilerek tematik toplantılar düzenlenmesi için fikir birliğine varıldı.

Ziyaret sırasında Türkiye ile Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin geniş bir yelpazede ilerlemekte olup, her iki ülkenin de karşılıklı çıkarları doğrultusunda daha da geliştirilmesi için birlikte yapılabilecek projeler üzerinde duruldu. Bu kapsamda Çin’de iş yapma kültüründen, ödeme sistemlerine kadar üye firmalarımıza yarar sağlayacak geniş bir yelpazede birçok konunun ele alınacağı bir “ülke günü” programının hayata geçirilmesinde mutabık kalındı.