Endonezya Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Heyeti İstanbul Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
endonezya-heyeti-ziyaret-01

Endonezya Bölgesel Kalkınma ve Mekansal Planlama Koordinatörlük Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr.Wahyu Utomo’nun başkanlık ettiği bir heyet, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım imkanları görüşüldü. Endonezya heyetine, kendilerini İSO’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İSO Başkanı Bahçıvan heyet üyelerine İstanbul Sanayi Odası hakkında kısa bir bilgilendirme yaptıktan sonra, İSO Genel Sekreter Yardımcısı Burçin Değirmencioğlu, İstanbul Sanayi Odası hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Endonezya Heyetine başkanlık yapan Bakan Yardımcısı Dr.Wahyu Utomo da , ülkelerinde yer alan Serbest Ticaret Bölgeleri ve bu bölgelerde üretim yapan farklı sektörlerden firmalar ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Özellikle Helal sektöründe uzman olan Endonezyalı firmalar ile Türk firmaları arasında olası ticari ve yatırım ilişkilerinin kurulması ve geliştirilmesini önemsediklerini bildiren Utoma, Bununla beraber, Serbest Bölgelere yatırım yapacak Türk firmalarının bölgedeki diğer önemli ülkelere de erişimde avantajlı konuma geleceğini aktardı. Ayrıca, bu yıl Kasım ayında Endonezya’dan iki farklı heyetin Türkiye’ye geleceği ve Kasım ayında Türkiye’de düzenlenecek Helal Expo etkinliğine Endonezyalı firmaların ziyaret edeceğini aktardı.

15-16 Temmuz 2022 tarihlerinde Endonezya’nın ev sahipliği yaptığı “G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı” kapsamında yapılan görüşmede küresel ekonomi, küresel sağlık, uluslararası finansal mimari alanlarında iki ülke arasındaki faaliyetlerin artırılmasına yönelik karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Sıcak bir atmosferde geçekleşen görüşmede, Türkiye ile Endonezya arasında imzalanması öngörülmekte olan ve müzakerelerin sürdüğü Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması üzerine atılabilecek adımlar ve bu anlaşmanın iki ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu. Ayrıca, iki ülke kurumları arasındaki iletişimin artırılması hususunda mutabık kalındı.

Bakan Yardımcısı Dr.Wahyu Utomo’nun ziyaretinde kendisine Endonezya Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Güçlendirilmesinden Sorumlu Yardımcısı Kartika Listriana, Endonezya Bölgesel Rekabet Edebilirliğin Güçlendirilmesinden Sorumlu Yardımcı Khansa Hanun Augi Ath Thaariq, Tanjung Pinang Serbest Ticaret Bölgesi Yönetim Ajansı Başkanı Mohammad Ikhsan Fansuri, Batam Serbest Ticaret Bölgesi Sorumlusu Siswanto, Batam Serbest Ticaret Bölgesi Sorumlusu Dafit Rikardo, Bintan ve Karimun Serbest Ticaret Bölgesi Konsey Sekreter Yardımcısı Dr. Aries Fhariandi, Endonezya Başkonsolosluğu Ekonomik İşlerden Sorumlu Konsolos Jepri Edi, Endonezya Başkonsolosluk Ekonomik İlişkiler Sorumlusu Ömür Can Güler ve Endonezya Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Eric Gokasi Nababan eşlik etti.