Erdal Bahçıvan, Sanayicilerin Rekor Katılım ve Desteğiyle İkinci Kez İSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi

  • Diğer Haberler
yk-secim-01_ic

Türkiye’nin 18 bini aşkın üyesiyle en büyük sanayi odası olan İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 2018-2022 döneminde görev alacak Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri seçimi tamamlandı. Odakule’de gerçekleştirilen seçime tek liste ile katılan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 120 Meclis Üyesi’nin 109’unun sandık başına gittiği seçimde, 108 Üye’nin oyunu alarak sanayicilerin rekor desteğiyle ikinci kez başkan seçildi. Erdal Bahçıvan, böylece 2013-2018 döneminin ardından 2022 yılına kadar İSO’da ikinci kez Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, seçimlerin ardından yaptığı değerlendirmede “İstanbul Sanayi Odası, kurumsal çimentosunun ve kültürünün güçlenerek devam ettiğini örnek şekilde bir kez daha kanıtladı. Ne mutlu bizlere... Seçimlere rekor katılım ve destekle bizlere bu teveccühü gösteren tüm sanayicilerimize teşekkür ederim” dedi.

Erdal Bahçıvan, Sanayicilerin Rekor Katılım ve Desteğiyle İkinci Kez İSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi 01
İSO'nun Yeni Yönetim Döneminde Görev Yapacak Olan Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri ile Yönetim Kurulu Üyeleri Bir Arada...

Erdal Bahçıvan ve Zeynep Bodur Okyay Seçimlerin Ardından Birbirlerini Kutladı
Erdal Bahçıvan ve Zeynep Bodur Okyay
Seçimlerin Ardından Birbirlerini Kutladı

Seçim sonucunda İSO’da 2018-2022 yılları arasında görev yapacak olan Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Erdal Bahçıvan, Adnan Dalgakıran, İrfan Özhamaratlı, Sadık Ayhan Saruhan, Sultan Tepe, Bekir Yelken, Kemal Akar, İsmail Cenk Çimen, Vehbi Canpolat, Cemal Keleş, Mustafa Tacir’den oluştu. İSO Yönetim Kurulu’na yeni giren üyeler de Akar, Çimen, Canpolat, Keleş ve Tacir oldu.

İSO Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise Bülent Taş, İbrahim Aydoğan, Ramazan Güven, Ayşegül Çapan, İlhan Bayrak, Nuri Gürcan, Hüseyin Çetin, Yüksel Özyurt, Nesim Bensusan ve İsmet Akkaya’dan oluştu. Seçimlerde ayrıca Disiplin Kurulu’nda 6 Asil Üye ve 6 Yedek Üye ile TOBB Delegeleri olarak 23 Asil ve 23 Yedek Üye de belirlendi.

İSO Meclis Başkanı yeniden Zeynep Bodur Okyay oldu

Erdal Bahçıvan, Sanayicilerin Rekor Katılım ve Desteğiyle İkinci Kez İSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi 02

İSO Yönetim Kurulu ile aynı gün yapılan yeni dönemin ilk Meclis toplantısında, İSO Meclis Başkanlık Divanı da seçildi. Meclis’in en yaşlı üyesi sıfatıyla Erman Atasoy’un yönettiği oturumda yapılan oylama sonucunda 100 oyun 100’ünü alan Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Başkanlığı’na yeniden seçildi. Yapılan seçimlerde İSO Meclis Başkan Vekilleri Hasan Büyükdede ile Ayhan Yavrucu, Katip Üye de Serdar Urfalılar oldu.

İlk Meclis Toplantısını En Yaşlı
Üye Sıfatıyla Erman Atasoy Yönetti
İlk Meclis Toplantısını En Yaşlı
Üye Sıfatıyla Erman Atasoy
Yönetti

Kürsüye gelerek Meclis Üyeleri’ne bir teşekkür konuşması yapan Zeynep Bodur Okyay, kuruluşundan bu yana sanayi aşığı girişimcilerin, ülke sanayisinin omurgasını oluşturmuş değerli isimlerin türlü fedakarlıklarla kurup büyüttükleri ve büyük katkı verdikleri meclise, bir dönem daha hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur ve şeref olduğunu söyledi. Okyay, bugüne kadar İSO’ya ve ülke sanayisine hizmet edip Hakk’a yürümüş olan aralarında babası İbrahim Bodur’un da olduğu büyükleri saygı ve rahmetle andı.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay
İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

Türkiye’nin ancak sanayi ile büyürse istikrarlı bir şekilde gelişebildiğini belirten Okyay, yarını bugünden daha müreffeh kılmanın anahtarının sanayide olduğunu dile getirdi. Bir yandan ihtiyaç duydukları yüksek teknoloji sektörlerine yoğunlaşmaları diğer yandan mevcut işlerini geleceğin ihtiyaçlarına adapte etmeleri gerektiğine işaret eden Okyay, bunu yaparken ülkenin tüm dinamiklerinin bir uyum içinde çalışmasının şart olduğuna değindi.

Türkiye için çağın dayattığı gibi, geleceği tasarlayacak bir sistemi kurarken bu sistemde üretim ekonomisinin önceliklenmesini sağlamak üzere gayret göstermenin misyonları olduğunu ifade eden Okyay, İSO Meclisi ve Yönetimi’nin, tıpkı geride kalan 66 yılda olduğu gibi bu misyonu gerçekleştirmek için üzerine düşeni fazlasıyla gerçekleştireceğini anlattı.

Erdal Bahçıvan, Sanayicilerin Rekor Katılım ve Desteğiyle İkinci Kez İSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçildi 03

Okyay, yeni dönemde İSO Meclis Üyeleri’nden daha çok katılım, daha çok katkı, daha inovatif fikirler ve yönetime daha çok ödev vermesini istedi. Okyay, “Bu dönemde Meclis Başkanlık Divanı’nda Sayın Hasan Büyükdede, Sayın Ayhan Yavrucu ve katip üye Sayın Serdar Urfalılar ile birlikte hizmet edeceğiz. Önceki dönem divanda verdikleri destek için Sayın İsmail Gülle ve Sayın Kemal Akar’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.