İran İstanbul Başkonsolosu Ahmed Mohammadi, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

iran_baskonsolo_manset_01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) İstanbul’daki diplomatik temsilciliklerle olan iyi ilişkileri çerçevesinde İran İstanbul Başkonsolosu Ahmed Mohammadi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ve potansiyel iş birlikleri üzerine sohbet edildi.

Dünyada ve bölgede yaşanan güncel gelişmeler üzerine sohbet edildiği ziyarette Türkiye ve İran arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra tarihi ve kültürel bağların da güçlü olduğu vurgulandı. İki ülke arasındaki ticaretin mevcut durumu üzerine değerlendirmede bulunulan görüşmede Türkiye ve İran arasındaki dış ticaretin bugünkü durumu ele alındı ve iki ülke açısından taşıdığı öneme vurgu yapıldı. Türkiye ile İran arasında ekonomik dinamizmin hangi alanlarda daha fazla artırılabileceğine ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı görüşmede iki kurumun birlikte yapabileceği projeler üzerinde duruldu.