İSO COVID-19 Sektörel Yol Haritaları Toplantılarında Gıda Sektörü Ele Alındı

  • Diğer Haberler
sektörel-gıda-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) “Covid-19 ve Yeni Normalde İmalat Sektörleri: Riskler, Fırsatlar ve Yol Haritaları” Projesi çerçevesinde Gıda Ürünleri Sanayii Sektör Toplantısı gerçekleştirildi. 10 Kasım 2020 tarihindeki toplantı, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Özyurt’un başkanlığında yapıldı. Toplantıya gıda sektöründen, STK’lardan ve Ticaret Bakanlığı’ndan temsilciler katıldı.

 PwC Kıdemli Danışmanı Doğa Bakar, gıda sektörünün genel görünümüne dair bir sunum yaptı. Sektörün alt orta riskte yer aldığını ve krizde nispeten diğer sektörlere göre pozitif bir konumda olduğunu belirten Bakar, en yüksek riskin finans alanında olduğunu kaydetti. Gıda sektöründe üretimin diğer imalat sektörlerine kıyasla daha az düştüğü belirtilirken ev dışı gıda tüketiminde yaşanan daralmanın sektörü olumsuz etkilediğinden bahsedildi. Sektörün güçlü yönünün köklü gıda firmalarının varlığı ve krizle mücadele yetkinliği olduğu belirtilirken yüksek girdi maliyeti ve ham maddede yurt dışı bağımlılığının sektörün zayıf yönleri olduğu anlatıldı. Sunumun ardından sektör temsilcileri de söz alarak gıda sektörü ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı ve sordukları sorulara yanıt verildi.