İSO Heyeti Sanayi ve Ticaret Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız'ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
ziya-altunyildiz-01

Ankara’da temaslarını sürdüren İSO heyeti, ikinci ziyaretinde Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız’la bir araya geldi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın başkanlık yaptığı heyette İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Nahit Kemalbay, Nurhan Kaya ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Serdar Urfalılar yer aldı.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız heyeti kabulünde yaptığı konuşmada sahanın dinamiklerini bildiklerini ve sanayicilerin sıkıntılarını paylaştıklarını söyledi. Türkiye’nin kalkınmasına ve ihracatına hizmet edecek şekilde katma değerli üretim yapması gerektiğini belirten Altunyaldız, Türkiye’nin pazarlamayı öğrendiğini ve yeni bir frekansa geçmesi gerektiğini kaydetti. Altunyaldız “Çok atipik ve farklı şeylerin yapılması gibi maceracı şeylerden söz etmiyorum. Daha hızlı gidebilmemiz için, komisyon olarak hem piyasadan hem sahadan gelen biri olarak, tecrübelerimizi komisyona anlatabilecek birikime sahibiz. Komisyonumuzdaki birçok arkadaşımız sahadan geliyor, dolayısıyla çok yapıcı bir anlayışla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde komisyona üretim reformunun geleceğini ve bununla ilgili sanayicilerin düşüncelerini alacaklarını ifade eden Altunyaldız, sanayicilerin tematik çalışmalar ile taslağa katkı sunabileceklerini dile getirdi. Özellikle öğrenim sırasında teknik okul ve üniversitelerde eğitimin üçte birini sanayide geçirmenin yolunu açmak için çalışacaklarını belirten Altunyaldız, üretimin yeniden değer ve önem kazanması için hükümet ile birlikte artık gelenekselin ötesinde vizyoner ve hızlı sonuç alacak bir çalışma modeli oluşturulması gerektiğini söyledi. Altınyaldız şöyle devam etti:

“Bu dönemde sanayiciden elimizi güçlendirecek çalışmalar ve raporlar bekliyoruz. Sanayi kesimine yönelik üretime pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye iki vitesli bir üretim yapısını uygulamak zorunda. Birincisi konvansiyonel yöntemlerle inovasyon yaparak ve dönüşümü sağlayarak üretmeliyiz. İkinci olarak da Türkiye, sıçramasını teknoloji ve tasarımla yapmak zorunda. Bu dört yılda Türkiye’nin sıçrama yapması gerekiyor. Orta gelir tuzağından kurtulmak için önümüzdeki dört yıl çok hayati, Türkiye bu kırılmayı başarıyla geçmek zorunda.”

İSO Başkanı Bahçıvan da Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun kendileri için en iyi çalışma paydaşı olduğunu söyledi. Bahçıvan, ihracattan gümrüğe, ekonominin pek çok noktasında görev yapmış ve sanayicinin dilinden en çok anlayacak bir kişi ile karşı karşıya olmaktan duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Bahçıvan “Türkiye’nin sanayisi, niteliksel gelişmeyle kamunun ihtiyaçlarını mutlaka buluşturmalıdır. Gündemin karamsarlığına kapılıp yapmamız gerekenleri unutmamalı ve motivasyonumuzu kaybetmemeliyiz. Bu önümüzdeki iki yıl çok önemli, Türkiye için bu bir fırsat dönemi” dedi.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise “Ziya Bey’i burada görmek bizim için çok sevindirici. Bizi anlayan ve sorunlarımızı bilen birinin bu konumda yer alması bizim için büyük avantaj. Burada fark yaratacağınızı biliyoruz” şeklinde konuştu.