İSO’nun İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Birlikte, Şırnak Valiliği, Şırnak TSO ve Şırnak İl Müdürlüğü ile Yaptığı Mesleki Eğitim ve İş Birliği Protokolü’nün İlk Çalışma Toplantısı Şırnak’ta Yapıldı

  • Diğer Haberler
sirnak_toplanti_manset_01

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte, Şırnak Valiliği, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (Şırnak TSO) ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı İSO Mesleki Eğitim İş birliği Protokolü’nün ilk çalışma toplantısı Şırnak’ta yapıldı.

Çalışma toplantısı kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Mücahit Yentür, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi ve İSO Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Çoban önceki gün Şırnak’a gitti. Burada Şırnak Valisi Cevdet Atay ve Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş ile de bir araya gelen, İstanbul’dan okul öğretmenlerinin de içinde bulunduğu heyet, daha sonra protokol kapsamında Şırnak’ta birlikte çalışılacak olan paydaşlara bir sunum yaptı.

Beş yıldır İSO MEİP’in İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yaptığı çalışmalar hakkında Şırnak TSO ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve kentin meslek liselerinin müdürlerine bugüne kadar yapılan çalışmalar ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Önümüzdeki dönemde protokol kapsamında yapılacak olan çalışmaların da yol haritası belirlendi. Toplantı sonrasında Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış'a, ve Şırnak Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın'a nezaket ziyareti de yapıldı.

Geçen ay İSO Meclis Üyesi sanayicilerin Şırnak-Hakkari seyahati sırasında, atılan en önemli adımlardan biri bu protokolün imzalanması olmuştu. Şırnak Valiliği’nde Şırnak Valisi Cevdet Atay, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak İl Mili Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür’ün imzalarıyla başlayan ‘İSO Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi’ (İSO MEİP) Protokolü töreninde İSO Başkanı Bahçıvan özetle şunları söylemişti:

“Beş yılı aşkın bir süredir İSO Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi “İSO MEİP”i, paydaşlarımızın katkılarıyla yürütüyoruz. Bu proje ile İstanbul’daki 44 meslek lisesinde 150’yi aşkın sanayicimizle kapsamlı, yenilikçi, katılımcı ve sonuç odaklı bir model yarattık.” dedi. İstanbul’da başlatılan ve somut sonuçlara ulaşmaya başlayan mesleki eğitim-sanayi iş birliği modelinin tüm şehirlere örnek olması konusunda özel bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Erdal Bahçıvan, “Şırnak, mesleki ve teknik eğitimde 12 bini aşkın öğrencisi, bine yakın öğretmeni ve oda üyelerinin faaliyet gösterdiği neredeyse her alanında eğitim veren 27 meslek lisesiyle ciddi bir potansiyel barındırıyor. Bu çerçevede, İSO olarak Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası’na mesleki eğitim sanayi iş birliği konusunda tüm bilgi ve deneyimimizi memnuniyetle aktarmaya hazırız. İmzalanan mesleki eğitim sanayi iş birliği protokolü de bu güzel iş birliğinin ilk adımıdır.”