İSOV - Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Dr. Oktay Duran Kütüphanesi Açıldı

  • Diğer Haberler
kutuphane-acilisi-01

İSOV - Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geçtiğimiz ocak ayında vefat eden İSO Meclis Onur Üyesi Dr. Oktay Duran’ın anısına, ‘’Dr. Oktay Duran Kütüphanesi’’ kuruldu. Kütüphanenin açılışını İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bahçıvan, Oktay Duran’ın oğulları Ali Cem Duran, Emre Duran ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu ile birlikte yaptı.

Kütüphanenin açılış töreninde konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, merhum Oktay Duran’ın hayatı boyunca eğitime destek verdiğini ve onun fikirlerinin kendilerine yol gösterici olduğunu söyledi. Bahçıvan, merhum Duran’ın her zaman eğitim ve sanayicilik noktasındaki öncü girişimleriyle hatırlanacağının altını çizerek, merhum Oktay Duran’ın isminin yaşatılarak genç nesillerin yetişmesinin çok büyük bir önem taşıdığını belirtti.

İnsan hayatında eğitime yapılan katkı ve hizmet kadar kıymetli başka bir şey olmadığına değinen Bahçıvan, İSO ailesi olarak gelecek nesillerin eğitimlerine katkıda bulunmaya devam edeceklerini ekledi. Erdal Bahçıvan konuşmasının sonunda merhum Duran’a yol göstericiliğinden dolayı teşekkürlerini ileterek kendisini sevgi ve minnetle andığını söyledi.