İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı İstanbul Ticaret Borası Ev Sahipliğinde, TOBB ve WCF Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Katılımıyla Yapıldı

  • Diğer Haberler
borsa_musterek_manset_01

İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla İstanbul Ticaret Borası (İSTİB) genel merkez binasında düzenlendi. İstanbul’un TOBB çatısı altındaki Odaları, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İMEAK Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ev sahipliğinde bir araya geldi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve dört Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda İstanbul başta olmak üzere güncel ekonomik konular hakkında değerlendirmeler ve sorunlara yönelik çözüm odaklı öneriler ele alındı.

İSO Yönetimi olarak toplantıda İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman) Kemal Akar, İnan Altınbaş, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı bulundu.

İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı’nda konuşan TOBB ve WCF Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde, Kuzey ve Güney'de yaşanan belirsizliklerin ortasında, ticaretin önemi daha da artıyor. Ticaret, ülkeler arasında dostlukların ve iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlıyor. Görevimiz, üyelerimizin sorunlarını ilgili mercilere iletmek ve çözüm yollarını birlikte aramaktır. Dünya ticaret odalarının yönetiminde yer almaktan gurur duyuyorum. Türkiye olarak, uluslararası ticaret sahnesinde aktif rol almak için çalışıyoruz. Ancak hiçbir başarı bireysel değildir. Her zaman birlik ve dayanışma içinde olmalıyız.

Şu an ICC’nin (International Chamber of Commerce) yapısında da önemli görevler üstleniyoruz. Rahmi Koç’un geçmişte bu yapıya liderlik etmiş olması bizim için yol gösterici olmuştur. Önümüzdeki süreçte de dünya ticaretine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm bu çabalarımızın arkasında büyük bir ekip ruhu var. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte sanayi ve ticaretin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Her birimiz farklı geçmişlere ve inançlara sahip olsak da ortak amacımız Türkiye'yi daha güçlü bir geleceğe taşımaktır.”

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, şunları söyledi:

“İstanbul’un dört kardeş Odasının bir arada olduğu bu toplantı birlik ve beraberliğe güzel bir örnek oluyor. İSTİB genel merkezindeyiz, çok anlamlı ve tarihi bir binadayız. Toplantının öncesinde Ali Başkanımız İSTİB’in tarihiyle ilgili görselleri gösterdi. Ticaret hayatının hatıralarını görüyoruz. Bu vesileyle, kurumlarımızın İstanbul ve Türkiye ekonomisinin gelişmesinde katkısı sağlamasında görev üstlenmiş tüm büyüklerimizi rahmetle yad ediyorum. İstanbul’un farklı konumlarında olsak da ana amacımız doğrultusunda görevlerimizi en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz.”

İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, toplantının açılışında şunları söyledi:

“19 Ekim 1994 tarihinde kurulan İstanbul Ticaret Borsası’nın 100. yılını kutlamamıza çok az bir süre kaldı. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu önemli dönüm noktasında birkaç söz söylemek isterim. İstanbul Ticaret Borsası, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılına damga vuran ve İstanbul’un ticaret merkezi olma misyonunu taşıyan bir kurum olmuştur. Türkiye’nin ticaret, istihdam ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol üstlenmiştir. Mevcut yönetim kurulu ve meclis üyeleri olarak, bu değerli kurumun 100. yılını kutlamaya hazırlanırken, hizmet kalitemizi sürekli iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalarda en büyük destekçimiz sizler oldunuz. İstanbul ve Türkiye’nin ekonomik başarısında, sizlerin emeği ve desteği çok önemli bir yer tutuyor. Üç farklı dönemde Türkiye ekonomisinin gelişimine katkıda bulunan bu kurum, ülkemizin ticaret hayatında kritik bir role sahip olmuştur. İstanbul Ticaret Borsası’nın 100. yılına yaklaşırken, bu önemli dönüm noktasını hep birlikte kutlamaktan büyük onur duyuyoruz. Sizlerin desteğiyle, önümüzdeki yıllarda da ülkemizin ticari ve ekonomik başarısına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç de açılışta şunları söyledi:

“Ali Başkanımızla birlikte çok uzun zamandan beridir sır sırta verip çalışıyoruz. İstanbul’un üç odası ve borsasıyla her konuda tüm kadrolarımızla İstanbul’un ve ülke ekonomisine katkı sağlamak ve geliştirmek için büyük mücadele vererek çaba sarf ediyoruz. Bu toplantımızda günceme dair görüşleri paylaşarak, ortak çözüm önerileriyle herkesin katkısı çok kıymetli.”

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran da toplantıdaki konuşmasında şunları söyledi:

“Toplantımız vesilesiyle İSTİB binasında, tarihi bir mekanda bulunmaktan dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Birbirinden kıymetli, sevdiğimiz insanlarla bir arada olmanın verdiği bir mutluluk. Rifat Başkanımın da burada bizlerle olması çok kıymetli, yoğun programında vakit ayırdığı için ayrıca teşekkür ediyorum.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Odalar ve Borsa Toplantısı dört Oda Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin gündeme ilişkin düşüncelerini aktarması ile devam etti. Çözüm noktasında neler yapılabileceği konusunda öneriler dile getirildi