İstanbul Sanayi Odası (İSO) 48. Grup Elektrik, Elektronik, Bilişim ve Kablo Sanayii Meslek Komitesi, Tekno İhracat Çalıştayı Düzenledi

  • Diğer Haberler
tekno_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 48. Grup Elektrik, Elektronik, Bilişim ve Kablo Sanayii Meslek Komitesi, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri üretimi ve ihracatını artırmak amacıyla Tekno İhracat Çalıştayı düzenledi. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Faruk Sarı ev sahipliğinde düzenlenen çalıştaya sektör temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve ilgili paydaşlar katıldı.

İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen çalıştayın ana odak noktalarından biri, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri ihracatının istenen seviyelerde olmamasının nedenlerini derinlemesine anlamak oldu. Bunun yanı sıra, Türkiye'nin yüksek teknoloji ürünleri ihracatının toplam dış satım içindeki payını artırmak için izlenmesi gereken stratejiler değerlendirildi. Etkinlikte, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin desteklenmesi için alınabilecek politika önlemleri de masaya yatırıldı. Katılımcıların görüş ve önerileri doğrultusunda, bu önemli alanda hangi adımların atılabileceği ele alındı. Çalıştay, deneyim ve fikir paylaşımı için bir platform sunarak, katılımcıların aktif katılımıyla sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturdu.