İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Mayıs 2024 Raporunu Yayımladı

dunya_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Mayıs 2024 raporunu yayımladı. Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Mayıs'ta aylık 0,6 puan artışla 50,9'a yükselerek üst üste dördüncü ay 50,0 eşik değerinin hafif üzerinde kaldı. Endeks son 22 ayın zirvesine ulaşmakla beraber büyümenin ılımlı seyrettiği yönünde sinyal verdi.

İmalat PMI'ın açıklandığı 32 ulusal ekonomi içerisinde büyüme kaydedenlerin sayısı Nisan'da 14 iken Mayıs'ta 21'e yükseldi. Özellikle Asya-Pasifik bölgesinde büyümenin daha genele yayılı hale geldiği gözlendi. Raporun ayrıntıları şu şekilde:

Dünyada PMI - Mayıs 2024 Attach