İstanbul Sanayi Odası (İSO), Üyelerinin Deprem Bölgesine Yardımlarını Organize Etmek İçin Deprem Koordinasyon Merkezi Kurdu

  • Diğer Haberler
ISO-DEPREM2-kucuk

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve Adana, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Elazığ il ve ilçelerinde büyük yıkıma yol açan depremler Türkiye’yi yasa boğdu. 

Depremin yaralarının sarılması için devlet, başta AFAD ve Kızılay olmak üzere, bölge mülki idareleri ve tüm kurumlarıyla bölgede bir seferberlik ruhuyla canla başla çalışırken, Türkiye’nin dört bir yanından da gerek vatandaşlar gerekse sivil toplum kuruluşları, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgeye yardım için seferber oldu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetimi de günün ilk saatlerinden itibaren bu konudaki çalışmaları organize etmek için İSO Deprem Koordinasyon Merkezi’ni kurarak çalışmalara başladı. İSO, bu merkez aracılığıyla İstanbul Valiliği, AFAD ve çatı örgütü TOBB koordinasyonunda üyelerinin deprem bölgesine yönelik yardımlarını organize ederek en kısa sürede depremzedelere ulaştıracak. İSO konuyla ilgili olarak, yardımların nasıl organize edileceğine ilişkin üyelerine yönelik bir duyuru yaptı. Duyuru şöyle: 

“Değerli Meclis ve Meslek Komitesi Üyelerimiz,

İstanbul Sanayi Odası (İSO) olarak Kahramanmaraş ve civar illerde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için TOBB, AFAD ve İstanbul Valiliğimiz ile koordinasyon içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz.

AFAD ve İstanbul Valiliği’nce yapılan görevlendirme çerçevesinde İstanbul’dan tüm yardımlar Hatay ilimize yapılacaktır.

Bölgede acilen ihtiyaç duyulan malzemeler öncelikle tüplü soba-ısıtıcı ve battaniye olup kışlık giysi ve ayakkabılar, mont, bere, eldiven, çocuk bezi, yatak, nevresim takımı, yastık, hijyen seti de ihtiyaçlar arasındadır.

Odamızca bu malzemeleri temin edebilecek üyelerimiz için Avrupa ve Anadolu yakasında aşağıda adresleri yer alan iki toplama ve teslim merkezi oluşturulmuştur.

Üyelerimiz ellerindeki yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Odamız bünyesinde oluşturulan aşağıdaki İSO Deprem Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçerek bu adreslere gönderebilirler.

Yardım malzemesi elinde olmayan ancak temin etmek isteyen üyelerimiz için de nasıl temin edebileceklerine ilişkin olarak da yardımcı olunacaktır. Konuyla ilgili İSO Deprem Koordinasyon Merkezimiz ile irtibata geçilebilir.

Tüm yardım malzemeleri Odamızca TOBB, AFAD ve İstanbul Valiliğimiz ile koordinasyon içinde İSO tarafından doğrudan bölgeye gönderilecek, yardımda bulunan üyelerimizin isimleri ve yardım tutarları TOBB ile de paylaşılacaktır.

Yardım ve destekleriniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

İstanbul Sanayi Odası

İSO Deprem Koordinasyon Merkezi irtibat : 

Recep Babacan : (538) 2398306 / (212) 252 29 00 Dahili : 200
Şeyma Gülsezer Çalışkan : (530) 1711791 / (212) 252 29 00 Dahili 203
Nezahat Vıcıl : (505) 316 36 46 / (212) 252 29 00 Dahili 205

Avrupa yakası toplama merkezi :

İstanbul Sanayi Odası Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi - İkitelli OSB Pik Dökümcüler Sanayi Sitesi sokak, Tem34 İkitelli İç Kapı No :3 Başakşehir / İstanbul

Anadolu yakası toplama merkezi :

İMES Sanayi Sitesi A Blok 102 sokak No:9 Ümraniye / İstanbul”