İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’yi Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
bakan-nebati-ziyareti-02

Ankara’daki temaslarını sürdüren İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’yi makamında ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Başkanlığındaki İSO Heyetinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu üyeleri Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, Hüseyin Çetin, Murat Çökmez ve Dr. Faruk Sarı yer aldı. Sanayinin ve sanayicinin gündemindeki önemli konularına dair görüşlerinin paylaşıldığı ziyarette, Bakan Nebati, İSO Yönetimini yeni dönem için tebrik etti ve başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan güncel ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette, Bakan Nebati’ye, sanayinin son dönemde yaşadığı finansmana erişim konusundaki sıkıntılar aktarıldı. Sanayicinin finansman sorununa çözüm olarak Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Türk Eximbank ve kamu bankalarının sermaye yapılarının güçlendirilmesi gerekliliğini Bakan Nebati’ye ileten İSO Yönetimi, Kredi Garanti Fonunun (KGF) da sürekli devrede olan bir teminat enstrümanı olmasına vurguda bulundu.

Global gelişmeler sonucu ekonomileri etkileyen enflasyon konusunun da ele alındığı ziyarette, KDV Sisteminin üretime ve sanayiye yük getirmeyecek şekilde yeniden yapılandırılması gerekliliği görüşüldü. İstanbul’un en önemli acı gerçeklerinden birisi olan depreme yönelik, depreme karşı güçlendirme çalışmalarında üretim tesislerinin de kentsel dönüşüm kapsamına alınması konusu Bakan Nebati ile istişare edildi.