İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, T.C. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u Ziyaret Etti

mehmet-mus-ziyareti-01

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarını ziyaret etmek için Ankara’da yoğun temaslarda bulunan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, dördüncü ziyaretini, T.C. Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u makamında ziyaret ederek gerçekleştirdi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki İSO Heyetinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu üyeleri Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, Hüseyin Çetin, Murat Çökmez ve Dr. Faruk Sarı yer aldı. Geçtiğimiz ay Bakan Muş’un Oda seçimlerini tebrik etmek için gerçekleştirdiği nezaket ziyaretine iade-i ziyaret niteliği de de taşıyan görüşmede, İSO Yönetimi sanayinin ve sanayicinin gündemindeki önemli konularına dair görüşlerini paylaştı.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan güncel ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette, İSO Yönetimi son dönemde en çok ağırlık verdiği sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yeşil dönüşüm için “yeşil üretimi destek programı” adı ile özel bir teşvik modeli oluşturulması ve bu çerçevede yakın zamanda devreye girmesi beklenen Emisyon Ticaret Sisteminin sanayi üretimini destekleyecek şekilde kurgulanması gerekliliğini Bakan Muş’a aktardı. Son dönemde gündemde olan AB Gümrük Birliği anlaşmasının revizyonun da istişare edildiği görüşmede, özellikle sürdürülebilirlik fonlarından Türkiye’nin de etkin bir şekilde yararlanmasının sağlanması üzerinde duruldu. Türk sanayisinin ihracat potansiyelinin artırılmasına yönelik, İhracatı Geliştirme A.Ş’nin KOBİ’lerin yanında büyük firmaları da desteklemesini aktaran İSO Yönetimi, son dönemde yaşanan ABD vizelerindeki süre sorunu da Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile paylaştı.