İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetiminden, İTÜ’nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal’a Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
itu_manset_03

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, geçtiğimiz ağustos ayında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü olarak göreve başlayan Prof. Dr. Hasan Mandal’a, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ile birlikte bir nezaket ziyaretinde bulundu.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde gerçekleşen ve İSO Genel Sekreteri Haktan Akın’ın da bulunduğu buluşmada İSO ve İTÜ arasındaki var olan güçlü iş birliklerinin geliştirilmesi ve sanayi ile üniversite arasındaki bağların daha da ileriye taşınmasına yönelik karşılıklı görüşler paylaşıldı.

Üniversite-sanayi iş birliklerinin sürdürülebilir kalkınma ve inovasyon açısından büyük önem taşıdığını konusunda karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, İSO ve İTÜ arasında bugüne kadar sürdürülen projeler de konuşuldu. Bu projelerin daha da geliştirilerek üniversite-sanayi iş birliği vizyonuna katkı sunmaya devam etmesi noktasında atılabilecek yeni adımlar üzerinde duruldu.

Özellikle iki kurum arasında kısa bir süre önce imzalanan protokolle çalışmalarını İTÜ çatısı altında sürdürecek olan İSO Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezi’nin (İSOETP) önemine vurgu yapıldı. Bu projenin üniversite-sanayi iş birlikleri kapsamında ülke ekonomisine ve sanayinin dijital dönüşümüne katkı sağlayacağı belirtildi. Ziyarette İSO ile İTÜ arasındaki iş birliklerinin daha da ileri seviyeye taşınması konusunda mutabık kalındı.