İstanbul Sanayi Odası Yönetimi, Baykar Teknoloji’nin Hadımköy’deki Tesislerini Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu

baykar_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu, Türkiye'nin savunma sanayiinde öncü kuruluşlarından biri olan Baykar Teknoloji’nin Hadımköy Tesislerini ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki heyette İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, İnan Altınbaş, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı ve Murat Çökmez yer aldı. Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette İSO Yönetimi, tesisler gezdi, Baykar Teknoloji yetkililerinden bilgi aldı. Ziyaret sırasında Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından şirketin bugünkü durumu ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Bayraktar, Baykar Teknoloji’nin bugün teknolojisiyle dünyanın önde gelen savunma sanayi şirketleri arasında yerini aldığını söyledi. Ziyaret sırasında Baykar Teknoloji’nin Türkiye’nin savunma gücüne verdiği katkı ve güçle gurur duyduklarını söyleyen İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Baykar’ın vizyonuyla genç nesle ilham verdiğine dikkat çekti.

Dünyada ve bölgemizde yaşanan güncel gelişmelerin üzerine sohbet edildiği görüşmede Baykar'ın savunma sanayiinde yaptığı ileri teknoloji projeleri ve üretim süreçleri hakkında bilgi edinildi. Baykar'ın hayata geçirdiği çalışmaların Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayiinde geldiği noktayı gözler önüne serdiğine dikkat çekilen ziyarette savunma sanayiindeki atılımlarının ülke ekonomisine katkısının yanı sıra, bağımsız ve güçlü bir savunma sanayinin stratejik önemine vurgu yapıldı. İSO’nun her yıl SAHA İstanbul iş birliğinde düzenlediği Savunma Sanayii Buluşmaları etkinliğinin savunma sanayi ve teknoloji alanındaki iş birliği fırsatları açısından değerli olduğunun vurgulandığı ziyarette İSO heyeti, Bayraktar TB2, Akıncı ve Kızıl Elma gibi dünya çapında ses getiren projeleri yerinde inceleme fırsatı buldu.