İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Thöni, İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

isvicre-konsolos-ziyaret-01

İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Julien Thöni, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’de gerçekleşen Başkonsolos Yardımcısı Roland Brun ve Swiss Business Hub Türkiye Yöneticisi Yasemin Öztürk’ün de bulunduğu ziyarette dünyadaki güncel gelişmeler ile ilgili sohbet edilirken Türkiye ve İsviçre arasındaki ekonomik ilişkiler hakkında da değerlendirmeler yapıldı. İstanbul sanayisi ile ilgili de bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmede iki ülke arasındaki mevcut ekonomik ilişkilere nasıl daha fazla katkı sunulabileceği üzerinde duruldu.

Bunun için kurumlar arasında geliştirilebilecek iş birliği projeleri hakkında fikir alışverişi yapıldı. Bu kapsamda İSO ve konsolosluk arasında dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve mesleki eğitim alanında iş birliği, teknolojik iş birliği de dahil olmak üzere sektörel ortak çalışmalar, sektör veya konu odaklı İsviçre ülke günü etkinliği, İsviçreli firmaların Türkiye’de aradıkları ortaklıklara İSO’nun destek olması ve vize sorunlarında karşılıklı iş birliği yapılması konularında mutabık kalındı. Bu çerçevede kurumlar arası iletişimin güçlendirilerek sürdürülmesinde karar kılındı.