LINEXPO 2018-İstanbul İç Giyim ve Çorap Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

  • Diğer Haberler
linexpo-ic-giyim-01

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) ve Çorap Sanayicileri Derneği’nin (ÇSD) birlikte üçüncüsünü düzenlediği LINEXPO 2018 İstanbul İç Giyim ve Çorap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. İstanbul Fuar Merkezi’nde 8-10 Şubat tarihlerini kapsayan ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da kurdele kesimine katılarak bir konuşma yaptığı törene TİGSAD’ın bir önceki Başkanı ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Meclis Başkan Yardımcısı İsmail Gülle, sektörlerini temsil eden İSO Meclis Üyeleri ve birçok STK ve sektör temsilcileri ile kalabalık bir fuar izleyici kitlesi katıldı.

LINEXPO 2018-İstanbul İç Giyim ve Çorap Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı 01

Fuarın açılışında bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO’da birlikte çalıştıkları İrfan Özhamaratlı ile geçmişteki fuarları beraber açtıklarını, bugün de burada bulunmayı sektöre olan gönül bağını vurgulamak için geldiğini söyledi. Tekstil sektörünün en önemli özelliğinin işlerini kendilerinden sonra gelen nesillere aktarabilmeleri olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, birçok sanayi kolunda işlerini bir alt kuşağa devredememe sancıları yaşanırken bu sektörlerde böyle bir duygunun yakalanmış olmasını gelecek adına sevindirici ve umut verici bulduğunu belirtti. Bahçıvan, bu sektörün ikinci hatta üçüncü kuşaklarını dahi işlerine katarak ve dünya ile entegre olarak yollarına devam ettiklerini ifade etti.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

Bu fuar ile iç giyim ve çorap sanayicilerinin sektöre olan sosyal sorumluluğunu yerine getirdiğini vurgulayan Bahçıvan, aynı zamanda sektörü büyütecek yüzlerce müşteriyi de burada topladıklarını aktardı. Markalaşma noktasında da sektörün önemli gayretleri olduğuna değinen Bahçıvan, bu konuda örnek bir başarı gösteren sektörü kutladı.

Konuşmasında güncel ekonomik koşullara ve sanayicinin ülke ekonomisindeki sorumluluk bilincine de değinen İSO Başkanı, en son açıkladıkları İSO Türkiye ve İstanbul PMI Endekslerinin son yedi yılın en yüksek büyümesini gösterdiğini ve son açıklanan sanayi üretim endeksinde de sanayicinin üretim aşkını bir kez daha gözler önüne serdiğinin altını çizdi. Bahçıvan sözlerine “Bu bağlamda, sanayici olarak her zaman ülkemize olan sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz” diyerek devam etti ve son olarak da bu başarılı fuar organizasyonunu gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür ederek katılımcılara bereket getirmesi dileklerinde bulundu.

LINEXPO 2018-İstanbul İç Giyim ve Çorap Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı 01

TİGSAD Başkanı Osman Alyüz
TİGSAD Başkanı Osman Alyüz

Daha sonra TİGSAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Alyüz konuştu ve ticaret hayatında ulaşım ve iletişim araçlarının gelişmesi ile artık iç piyasaların yeterli olmayacağının açık olduğunu ve bu nedenle fuarcılığın öneminin artırdığını söyledi. Çok eski çağlardan beri ekonomik büyüme imkanlarının en güçlü adımlarının bu fuarlarda atıldığını belirten Alyüz, bu kadar yoğun yaşanan rekabetin içinde en önemli pazarlama tekniğinin doğru hazırlanmış fuarlar olduğunu dile getirdi. TİGSAD olarak bu tür etkinliklerle dünyanın en büyük pazarlarına ürün sağlama imkanı yakaladıklarına değinen Alyüz, önceki yıllarda sipariş yoğunluğu nedeniyle talebin Uzak Doğu’ya kaydığını anlattı. Kendi markalarıyla bunu bir ölçüde aştıklarını ifade eden Alyüz, sadece bu fuar için 146 ülkeyi dolaştıklarını aktardı.

İTHİB Başkanı İsmail Gülle
İTHİB Başkanı İsmail Gülle

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de açılışta yaptığı kısa konuşmada bu farın düzenlenmesini sağlayanları sektör adına teşekkür etti ve “Fuarcılık öyle bir heyecan ki aylar süren emeklerinizin burada berekete dönüşmesini beklersiniz. Sektörün üniversiteler ile ilişkilerinin gelişmekte olduğunu görüyorum. Bazı üniversitelerde tekstil bölümlerinin açıldığını duyuyoruz. Bu gelişmelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi
İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi de açılış töreninde bir konuşma yaparak “10 yıl önce iç giyim ve çorap sanayicilerimiz bu kadar güçlü STK kimliğine sahip değildi. Bugün bu organizasyonu yapabilecek düzeye gelmek için birlik ve beraberlik gereklidir. İç giyim ve çorap sanayicilerimiz bunu başarabildiler. Arkadaşlarımız tek tek firmaları bu fuara davet ederek etkinliği oluşturdular. Bugün bu fuar alanı yetmiyorsa bunun ardından çok büyük bir emek vardır. Sektörün hızla markalaşması lazım. Karşımızda büyük üreticiler olabilir. Ama Türkiye’nin modaya bakış açısı ve esnek üretim yapısıyla önde yer alacağına inanıyorum” dedi.

İTO Meclis Başkanı Şekip Ağdaviç
İTO Meclis Başkanı Şekip Ağdaviç

İstanbul Ticaret Odası Meclis Başkanı Şekip Avdagiç de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu fuar gerçekten kısa sürede çok güzel bir noktaya geldi. Artık konvansiyonel olmaktan çıkıp teknolojik olmak gerekiyor. Dış ticaret açığımızı da gözeterek sektörümüze çok büyük sorumluluk düşüyor. Büyük bir markalaşma atağı başlamalıdır. Artık miktar değer üzerinden yeniden yapılanma içinde olunması gerektiğini vurgulamak istiyorum.”

ÇSD Başkan Yardımcısı Ender Doğan
ÇSD Başkan Yardımcısı
Ender Doğan

ÇSD Başkan Yardımcısı Ender Doğan da açılışta bir konuşma yaptı ve şöyle dedi: “Dünyanın ikinci büyük üreticisi, Avrupa’nın ise en büyük üreticisi olan ve 2.5 milyar çift çorap üreten sektörümüz, ülke ekonomisine yaptığı katkının haklı gururunu yaşıyor. Bu fuarın yaratacağı sinerji ile birlikte ülkemize katkıya devam edeceğimizi söylemek istiyorum. Umarım bu birlikteliğimiz uzun süreli ve daimi olur.”

LINEXPO 2018-İstanbul İç Giyim ve Çorap Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı 03