Modoko Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mobilya Sanayicileri Güncel Konularını İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile Görüştü

  • Diğer Haberler
modoko-ziyaret-01

İstanbul’un önemli mobilya üretim ve pazarlama merkezlerinden biri olan Modoko Yönetim Kurulu üyeleri ve mobilya sanayicilerinden oluşan bir heyet, sektörün sorunlarını ve gündemlerindeki konularını aktarmak ve istişarede bulunmak üzere İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Odakule’de ziyaret etti.

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan’ın başkanlığındaki heyette, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Karaçak, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Çimen, İSO Meclis üyeleri olan sanayiciler Davut Karaçak ve Nuri Gürcan ile Modoko Genel Müdürü Abdurrahim Erdoğan yer aldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bu ziyareti değerli bulduğunu ve mobilyacıları birlikte hareket eden bir sektör olarak takdirle izlediğini söyledi. Bahçıvan, başarının birinci şartının birlikte hareket etmek ve ikincisinin de hayal etmek olduğunu ifade etti. Bu anlamda mobilyacıların hayal gücünü koruduklarını da görmekten mutluluk duyduğunu, İSO olarak sektördeki ihracata yönelik üretimin ve yatırımların artırılması için bu hayallere katkı ve destek vermekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Modoko’nun üretim amacıyla 50 yıl önce başlayan hikayesinin, tüketiciye de pozitif bir yaklaşım sergileyerek bugün perakende bazında da devam etmesinin önemine dikkat çene Bahçıvan sanayi üretiminde en önemli konunun kaynakları verimli kullanmak olduğunu vurguladı. Mobilya sektöründe de başarılı olmak için ellerindeki mevcut kaynakları en verimli şekilde kullanmaları gerektiğini dile getiren Bahçıvan, hükümetin de son yıllarda artık proje bazlı vizyoner yatırımlara daha olumlu baktığını hatırlatarak, mobilyacılara yeni yatırımlarına bu perspektiften yön vermelerini önerdi.

Bu anlamda katma değer yaratacak sektörlerin dış pazar etkinliklerini artırmak için birçok yeni adımlar atıldığını hatırlatan Bahçıvan, mobilyacıların da bu vizyonla bunlardan yararlanması gerektiğine işaret etti.

Modoko’da iki ay önce yönetime geldiklerini söyleyen Modoko Başkanı Koray Çalışkan ise ilk ziyaret ettikleri sivil toplum kuruluşu olarak İSO’nun manevi desteğini mobilya sanayicilerinin yanında hissetmek istediklerini söyledi. Sektörde 160 bin kişinin çalıştığı ve çok güçlü bir ihracat getirisi yarattıklarını dile getiren Çalışkan, İstanbul’da bütün mobilya faaliyetlerini bir merkezde toplamak istediklerini ifade etti. Uzun vadeli dönemde IKEA benzeri bir yapı ile dış pazarlarda çok güçlü bir marka oluşturmak istediklerini anlatan Çalışkan, “Bu konuyla ilgili ihtiyaç duyduğumuz en önemli konunun ülkenin imajını güçlendirmek” dedi. Çok güçlü bir üretimleri olmasına karşın ülke imajıyla buna katkı yapmaları gerektiğine değinen Çalışkan, örneğin Rusya’da yok denecek kadar az bir pazar etkinlikleri olduğunu ve bunu düzeltmeleri gerektiğini dile getirdi. Çalışkan, bunun için ülke olarak mobilya sektörünü dış pazarlarda destekleyecek politikaların geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.