Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
osbuk_manset_01

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyeleri, OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü başkanlığındaki heyetle İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen görüşmede aynı zamanda OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi de olan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çökmez de katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, görüşmede şunları söyledi: 

“İSO, OSB’ler dışında gelişmiş ve büyümüş bir yapıya sahip. İstanbul’un Ankara, Konya ve diğer şehirlerimizdeki gibi güçlü bir OSB kültürü yok. Bu nedenle, OSB'lerle daha güçlü bir yakınlık kuramadık. Ancak bu dönemde bu konuya özel bir önem veriyoruz ve OSB'lerle ilgili aksiyon alma konusunda daha aktif olmaya çalışıyoruz. Bu konuda, Yönetim Kurulu Üyemiz Murat Çökmez Bey'in OSBÜK Yönetiminde yer alması bizim için büyük bir şans. OSBÜK'ün çalışmalarını gururla takip ediyoruz.

OSB kurulması, Türkiye’de her şeyden önce sanayimiz ve sanayicimiz için büyük bir avantaj. OSB’lerde üretim yapan firmaların oranının şu anda yaklaşık yüzde 45 civarında olduğunu biliyoruz ve her yeni yatırımla bu oranın daha da yükseleceğini düşünüyorum. Biz de İstanbul Sanayi Odası olarak, kentimizde yeni ve nitelikli, yeni nesil OSB’ler kurulması için çalışmalar yürütüyor ve ilgili kurum ve kuruluşlara bu konudaki ihtiyacı her fırsatta dile getiriyoruz. Sanayinin düzenli ve nitelikli OSB’ler içinde faaliyet göstermesi, gelecekte bizler için önemli bir görev olmalı.”

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü de görüşmede şunları söyledi:

“İSO, Türkiye’nin en büyük Odası ve ekonominin başkentinde sanayinin bir anlamda çatı kuruluşudur. İstanbul aynı zamanda üretimin de başkenti. OSB yöneticilerinin İSO’nun kurumsal yapısı içinde yer alması bizim için çok önemli bir konu. Ortak yönetim kurulu üyelerimiz ve sahadaki çalışmalarımızla birlikteyiz. İSO’dan hep güç aldık. İSO'nun her türlü çalışmamızda ve yolculuğumuzda yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum.

OSBÜK, Türkiye’nin dört bir yanından OSB yöneticilerinin yönetiminde yer aldığı bir yapıdır. Tam kapasite çalışan 282 OSB’miz, sanayimizin yüzde 42’sini gerçekleştiriyor ve 2 milyon 700 bin kişiye istihdam sağlıyorlar. Planlı sanayi olarak Cumhuriyet döneminin en değerli projelerinden biridir. Adında olduğu gibi, organize yapılar bunlar. Ancak, OSB dışındaki sanayi yapılarında veri toplama konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. OSB, bir fırsat dönemi başlattı ve bundan sonraki sanayi yapımızı bu bölgeleri daha da güçlendirerek sürdürmeliyiz.”

Türkiye’de ve dünyada yaşanan son gelişmeler üzerine sohbet edilen ziyarette iki kurum arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve sanayi sektörünün ortak sorunlarına yönelik çözüm önerileri ele alındı. Sanayicilerin karşılaştığı güncel zorluklar ve ekonomik gelişmelerin etkileri kapsamlı bir şekilde değerlendirildiği görüşmede organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisindeki stratejik önemine vurgu yapıldı. Sanayicilerin sürdürülebilir büyüme hedeflerine ulaşmaları için güçlü bir iş birliğinin gerekliliğinin dile getirdiği ziyarette OSB’lerin altyapı yatırımları, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm süreçlerine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca sanayi tesislerinin ve organize sanayi bölgelerinin olası afet ve depremlere karşı güçlendirilmesi, bu kapsamda risk analizlerinin yapılarak bir check-up sürecinin vakit kaybetmeden başlatılması gerektiği de vurgulandı. OSBÜK heyetinde şu isimler yer aldı:

OSBÜK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Bekir Sütcü, Cengiz Şimşek, Mete Çağlayan, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa R. Türker, Erdim Noyan, Selçuk İskender, Mehmet Aslan, Cem Gün, Mustafa Narlı, M. Sabri Ünlütürk, Cem Hısımcıl, Gül Akyürek Balta.