Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akram Aliev, İstanbul Sanayi Odası Yönetimine Nezaket Ziyaretinde Bulundu

  • Diğer Haberler
ozbekistan-heyeti-ziyareti-01

Özbekistan Yatırımlar, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Akram Aliev, beraberinde Özbekistan İstanbul Başkonsolosu Sherzod Abdunazarov ile Bakanlık ve Büyükelçilik yetkililerinden oluşan bir heyetle İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimine nezaket ziyaretinde bulundu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede İSO Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar ve Hüseyin Çetin de katıldı. 

İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen ziyarette dünyada yaşanan güncel gelişmeler üzerine sohbet edildi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve yeni iş birliği fırsatları üzerine fikir alışverişinde bulunulan görüşmede ülke sanayilerinin yapısı hakkında karşılıklı bilgilendirmede bulunuldu. İki ülke arasındaki ticarette hazır giyim, mekanik cihazlar, elektrikli makineler, pamuk, iplik, bakır ve gıda ürünlerinin ön plana çıktığının vurgulandığı ziyarette bu ticari iş birliğinin daha da ileriye taşımak adına Ülke Günü benzeri bir etkinliğin düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

İSO’yu ziyaret eden Özbekistan heyetinde şu isimler yer aldı: Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Hurşid Rahmanov, Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Departman Müdürü Olamgir Toshpulatov, Özbekistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Departman Müdürü Shuhrat Matkarimov, Özbekistan Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Behzod Boynazarov.