Plastik Sanayicileri Derneği’nin 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Diğer Haberler
pagder_manset_01

Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) 39. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı'nın da katıldığı genel kurul toplantısında İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamuller İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Adil Pelister, Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi Ömer Karadeniz ve 38. Dönem PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün katıldı.

Genel Kurulda yapılan oylama sonucunda Kenan Benlier, 39. dönem PAGDER Başkanlığına seçildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi:


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

“55 sene bir sektörel derneği kurmak ve kurduktan sonra sürdürülebilir şekilde başarıyla taşımak ve bayrağı da yeni gelen yönetime devredilmek ne yazık ki çok fazla göremeyeceğimiz bir örnek. Bu vesileyle PAGDER’in kuruluşunda katkı vermiş ve tohumu atmış değerli sanayicilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. O günden bugüne Türkiye’nin önde gelen sanayi sektörlerinden biri olan plastik sektörümüzün gelişimine değerli katkılar verdiği için de tüm PAGDER camiasına şükranlarımı ve tebriklerimi sunuyorum. Selçuk Başkanın görev yaptığı süre son derece zorlu bir dönemdi. Özellikle Covid tüm hayatımızı etkiledi. Böyle bir dönemde yönetici olmak hiç kolay değil. Ülkemiz ekonomik gelişim açısından belirsiz bir dönemden geçti, yüksek enflasyon tekrar hayatımıza girdi. Bu dönemde görev yapmak hiç kolay değildi Selçuk Başkanı ve yönetimini yürekten kutluyorum. Bayrağı sağlam bir şekilde bir sonraki yönetime devrediyorlar. Plastik sektörü İSO camiamız içerisinde ne hızlı büyüyen sektörlerden bir tanesi. 3 farklı komite ile temsil ediliyor. Biz de hem yönetim kurulu hem genel sekreterlik olarak plastik sektörünün bu hızlı gelişimine ayak uydurarak çalıştaylar ve sektörel toplantılar organize ediyoruz.”

İKMİB Başkanı Adil Pelister, genel kurulda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Plastik sektörü sökülen gruplarımızın gerek sıraladığı istihdam gerek işletmelerin çokluğu gerekse ihracattaki hacimsel büyüklüğü bakımında, kimyas sektörümüzün önde giden endüstriyel alanıdır. Ham maddeden çeşitli ürün gruplarına kadar 8 ayrı bölümde temsil edilen plastik sektörümüz 2022 yılında 10 milyar dolar üzerinde ihracat gerçekleştirirken küresel ve ulusal ekopolitik ve jeopolitik problemlerin üst üste yaşadığı 2023 senesini ham madde fiyatlarının geri gelmesiyle %10 kadar küçülmeyle 9 milyar dolar üzerinde ihracatla kapattı. Bu yılın ilk dört ayında ise plastik sektörümüz ve pozitif ivmeyle 3 milyar dolara yaklaşan ihracat seviyesine ulaşmayı başardı. 2024 yılını ise 11 milyar doların üzerinde bir ihracat gerçekleşeceğini öngörüyoruz.”


PLASFED Yönetim Kurulu
Başkanı ve İSO Meclis Üyesi
Ömer Karadeniz

PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Ömer Karadeniz de konuşmasında şunları söyledi:

“PAGDER, 55 yaşını geçen bir STK’dır. Gerçek anlamda çok önemli bir sayı. PAGDER, tüm STK’lar içerisinde 55 yıl ile en eski STK özelliğini taşımaktadır. Çok zorlu dönemler geride bırakıldı, fırtına gibi bir pandemi dönemi olmasına rağmen büyük fedakarlıklarla çalışan Selçuk Başkanıma ve yönetim kurulunda görev alan tüm değerli arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İSO içerisinde plastik sektörümüz çok iyi temsil ediliyor. Bu, burada yer alan tüm arkadaşlarımızın cansiperane şekilde çalışmamız sayesinde oluyor.”

38. dönem PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün, genel kurulda şunları söyledi:


38. dönem PAGDER Başkanı
Selçuk Gülsün

“38. dönem Yönetim Kurulu olarak 3 yıllık görev süremizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Oldukça yoğun gündemlerin olduğu, zor bir dönemden geçtik. Tüm dünyayı etkileyen pandeminin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşı, Kızıldeniz krizi ve Filistin’de yaşanan insanlık dramı gibi bölgesel sorunlara da tanıklık ettiğimiz bir süreç yaşadık. Üstelik bu süre zarfında Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve geniş bir coğrafyayı etkileyerek, çok sayıda insanımızın yaşamını kaybetmesine neden olan acı bir depremde yaşadık. Bu vesileyle depremlerde yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen çalışmalarımızı büyük bir özveriyle yürüttük. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de kurumsal yapıyı güçlendirmeye ve katılımcılığı artırmaya özen gösterdik. Bu kapsamda 37. dönemde olduğu gibi 38. dönem boyunca da tüm Yönetim Kurulu toplantılarımızı genişletilmiş olarak düzenledik. Böylece dernek karar alma mekanizmalarında çok sesliliği sağlamış olduk. Ayrıca kurumsal yapıyı güçlendirme çalışmaları kapsamında internet sitemizi güncelleyerek daha kullanıcı dostu hale getirdik. Malumunuz dernek kaynaklarımızın verimli kullanılması en önemli ilkelerimizden biri bu kapsamda internet sitemizin güncellenmesinde de destek alarak dernek bütçesine yük olmamasını sağladık.”

39. dönem PAGDER Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:


PAGDER Başkanı Kenan Benlier, PAGDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Alper Olgun, Utku Şahin, Burç Angan, PAGDER Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Volkan Yaprak, PAGDER Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Hakan Dirgeme, Melih Ateşcan, Latife Karabulut, Erkan Aydın, PAGDER Denetim Kurulu Asil Üyeleri Oğuz Han Gürlek, Murat İçin, Halil Gökhan Can (İSO Meclis Üyesi)