Diğer Haberler
Plastik Sanayicileri Federasyonu’nun Yeni Yönetimi İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti
- 03.07.2019
- Diğer Haberler
Türkiye’nin plastik sektörünü temsil eden birçok şehrin sektörel sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayan Plastik Sanayicileri Federasyonu’nun (PLASFED) yeni yönetimi İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti.
Geçen haziran ayının 20’sinde yapılan genel kurulu ile oluşan yeni yönetimde başkan olarak göreve gelen, aynı zamanda İSO Meclis Üyesi de olan Ömer Karadeniz ve beraberindeki heyet, İSO Başkanı ile sektörün gündemindeki önemli konuları konuştu. PLASFED Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, ekonomimiz için son derece değerli ve önemli bir fonksiyonu yerine getiren plastik sektöründe yaşanan sorunların çözümü noktasında Türkiye’nin en güçlü ve en büyük sanayi odası olarak İSO’nun desteğini yanlarında hissetmek istediklerini söyledi.
Başkan Yardımcıları Şener Gençer (Egeplasder) Tolga Kutluğ (Kopozit Sanayicileri Derneği), Muhasip Üye Yusuf Özkan (Kayseri Plasder), Sekreter Üye Mehmet Hakan Atalay (Ankara Plasder), Yönetim Kurulu Üyeleri Teoman Arıkan (Ankara), Mehmet Kazım Sertdemir (İzmir Plasder), Hakan Efe (Bursa Plasder), Murat Doğan (Bursa), İ. Hakkı Hacısalihoğlu, (Kompozit Sanayicileri Derneği), Selçuk Gürsün (Pagder), Plasder Genel Sekreteri Dr. Selçuk Mutlu’dan oluşan heyeti kabulünde İSO Başkanı Erdal Bahçıvan plastik sektörünün son yıllardaki gelişimine ve ülke ekonomisine sağladığı katkının büyümesine gururla tanıklık ettiklerini söyledi.
Ziyarette Türkiye’nin en eski, en köklü ve en büyük sanayi odası olarak bu sektörün her zaman yanında ve destekçisi olduklarını dile getiren Bahçıvan şöyle dedi:
“Biz tüm sanayicilerin ev sahibi olarak görüyoruz kendimizi. Zamanında burada kurulmuş sonra Anadolu’ya taşınmış sanayicilerimiz de bizim doğal üyemiz ve burası Türkiye sanayisinin nabzının attığı bir oda. Burayı kendi eviniz olarak görebilirsiniz. Plastik sektörü temsilcileri olarak ekonomiye katkı açısından ne kadar övünseniz az. Sektörün marka değeri yüksek. Birçok üyemiz ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İSO’da yüksek bir temsil gücüne sahipsiniz. Bu nedenle sektörün içinden geçtiği süreci hep birlikte yaşıyoruz ve hassasiyetlerinizi de yakinen biliyoruz.”
Görüşme sırasında plastik sektörünün ekonomide yarattığı katma değere de değinen Bahçıvan şöyle devam etti: “Endüstrinin birçok alanının destekleyicisi bir sektörün gönül isterdi ki özellikle ham madde açısından güçlü yerli destekçileri olsun. Bugün sektörün en büyük açmazı bu alanda yaşamakta ve dışa bağımlı bir faaliyet içinde bulunmaktadır. Birçok platformda söylediğimiz gibi böylesine kapasiteli bir sektörün, kaynaklarımızı çok iyi kullanmamız gereken böyle bir dönemde PETKİM gibi en az üç dört tane daha ham madde besleyicisi, destekleyicisi olmalıydı. Ben inanıyorum ki, ekonomimiz içinde rüştünü ispat etmiş bu sektör, ithal bağımlı olmaktan çıkaracak, yatırımlara da tanıklık edecek. Biz İSO olarak kendi iç bünyemizde de iletişim halinde olduğumuz gerek bakanlıklar ve gerekse başka platformlarda da bu konuyu fazlasıyla gündemde tutuyoruz. Bugün tekstilden sonra ekonominin en güçlü sektörü konumuna gelmiş olan ve bu kadar katma değer yaratan bir sektör ile ilgili doğruları daha güçlü bir şekilde kamuoyu ile paylaşabilmeliyiz. Diğer sektörlerde olduğu gibi bu sektörümüzde de özellikle ham madde yatırımları bazında ‘biz yaparız” özgüveninin yerleşmesi gerekiyor. Biz üretimin önü açıldığı sürece bu toplumun ve sanayicinin yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığına inanıyoruz. Toplum olarak en büyük avantajımız bu...”
Yönetime geldikten sonra yaptıkları ilk ziyaretler arasında bulunan İSO’nun sektör temsilcileri olarak kendileri için çok büyük bir manevi değere sahip olduğunu, İSO’yu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Erdal Bahçıvan’ı, İSO’nun bir üyesi olarak her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz “Şu anda Türkiye’nin her tarafından plastik sektörünün tüm temsilcilerini buruda görüyorsunuz. Bizler PLASFED’de sektörümüzün Türkiye’deki tüm temsilcilerinin elini üst üste koyduk ve ilgili odalarımızla kol kola vererek sektörün sorunlarını konuşup çözüme kavuşturacağız” diyerek şunları söyledi:
“Biz artık bu sektörün geçmişteki imajı olan ‘nayloncu’-‘poşetçi’ imajından kurtulmasın istiyoruz. Bunun için çalışmalar yapacağız. Çünkü plastik artık bu kadar basite indirgenerek ele alınmamalı. Bugün buradan kalkıp örneğin Arjantin’e giden bir uçaktan tutun da uzaya giden bir rokete ve bindiğimiz birçok teknolojik eşyaya kadar, bunların ağırlıklı malzemesi plastikten oluşmaktadır. Dolayısıyla ekonomiye çok büyük bir katkı sunan bu sektörümüzle ilgili olarak daha güçlü ve destekleyici adımların atılmasını bekliyoruz ve PLASFED olarak İSO gibi her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz kurum ve kuruluşlarla bunu topluma anlatacağız. Sektörümüzde çok büyük bir gelişmezler var. Özellikle mühendislik plastiğinde çok büyük ve önemli gelişmeler oluyor. Dünya bu alanda çok önemli bir noktaya ilerlerken, bizim Türkiye olarak buna seyirci kalmamız ve geride durmamız söz konusu olmamalı. Bu sektörün ağırlık ve önemini, ülkemiz üzerinde sağladığı katkıyı görmezden gelmemeliyiz. Biz PLASFED olarak bunun mücadelesini İSO ile kol kola çalışarak yapmak istiyoruz. Bu bağlamda yapacağımız çalıştaylar olacak. Özellikle yeniden dönüşüm noktasında çalıştaylarımız olacak. Bu çalıştaylarımız için sizlerin desteğini istiyoruz.”