Diğer Haberler
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, İSO’nun Yeni Yönetim Tarafından Ziyaret Edildi
- 20.12.2022
- Diğer Haberler
Bazı bakanlık ve kamu kurumlarını ziyaret etmek için Ankara’da bulunan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, ilk ziyaretini TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız’a yaptı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki İSO Heyetinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu üyeleri Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, Hüseyin Çetin, Murat Çökmez ve Dr. Faruk Sarı yer aldı. Sanayinin ve sanayicinin gündemindeki önemli konularına dair görüşlerinin paylaşıldığı ziyarette, Komisyon Başkanı Altunyaldız, İSO Yönetimine yeni çalışma döneminde başarı dileklerinde bulundu.
Ziyaret sırasında dünyadaki gelişmelere ve ülkemiz ekonomisine yansımalarına değinen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, pandemi ve sonrasında yaşanan Ukrayna Rusya savaşının özellikle lojistikte yaşanan olumsuz gelişmelere dikkat çekti. Bu süreçte özellikle yeşil dönüşümün ortaya koyduğu fırsatlara değinen Altunyaldız, temel parametreleri doğru ortaya koyarak standartları yakalamak gerektiğini söyledi. Bu çerçevede Uzakdoğu’dan kaçan üretimi ülkemize yönlendirmek gerektiğini dile getirdi. Ziya Altunyaldız, “Yerine getireceğimiz emisyon çalışmalarıyla çeşitli vergilerden kaçınabiliriz. Sizin İSO olarak yaptığınız çalışmaları yakından biliyoruz ve izliyoruz. Yeni dönemde çok sağlıklı ve başarılı bir hizmet diliyorum sizlere” dedi.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da görüşmede şunları söyledi:
“Başkanlık yaptığınız komisyon bizim için, sanayi için çok çok değerli. Ekonomi bürokrasisinin farklı farklı noktalarında son derece çok değerli çalışmalar yapmış kişi olarak, bu komisyonun başında olmanız bizler için çok kıymetli bir şans. Bizim için bilgi, teknoloji ve tabii kaynaklar çok değerli. Bu komisyon ne kadar güçlü ve verimli çalışırsa bizler de sanayici olarak daha verimli bir üretim sürecine girebiliriz.
Sizlerin takdirleri ve tecrübeleri ile sanayimizin üretim yapısını daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Türkiye’nin gelişmesine dönük pek çok kanun var ve bu konudaki çabalarınızı çok önemli ve değerli buluyoruz. Zatıalinizin içinde bulunduğu bu komisyonla çok yakın ve verimli çalışmak istiyoruz.”
Görüşmede sanayinin yerleşim sorununa da değinen ve sanayi arazisi yaratılması konusunda çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan İSO başkanı Bahçıvan, ülkemizin sanayi arazisi geliştirme konusundaki kaslarını güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bahçıvan şunları söyledi:
“Yeni bir dünya sürecine giriyoruz. Pandemi ve sonra yaşanan savaş kimsenin tahmin edemeyeceği gelişmeler tüm dünya ekonomisi olumsuz etkiledi. Şu anda bizleri en son etkileyen ve önemsediğimiz konulardan biri sürdürülebilirlik. Özellikle yeni nesil tüketici için de sürdürülebilirlik çok önemli olduğundan bu rüzgarın dışında kalmamalıyız. Türkiye bu fırsatı kaçırmamalı, çünkü fırsatları olduğu kadar AB başta olmak üzere ticaretin gelişmesi gereken alanlarda çok ciddi riskleri barındırıyor. Bu sürdürülebilirliği fırsata çevirerek kayba uğramamız gerekiyor. Özellikle finans ayağı çok önemli. Biz iyi bir hikaye yazabilirsek ve iş ortaklarımıza inandırabilirsek çok ciddi bir dönüşüme de imza atmış oluruz.”
İSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de kendi sanayi sektörleriyle ilgili görüş ve değerlendirmelerini sunduğu ziyarette, Türkiye’de ve dünyada yaşanan güncel ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirildi. Sanayide sürdürülebilirlik konusunda enerji verimliliği yatırımlarının güçlü teşvik unsurlarıyla desteklenmesinin de görüşüldüğü görüşmede, önümüzdeki kış döneminde yaşanabilecek enerji krizine karşın sanayide enerji kesintisinin akla gelen ilk çare olmamasını ileten İSO Yönetimi, Güneş ve Rizgar enerjisi yatırımlarında kısıtlayıcı olan 240 kiloWatt üstü kapasite limitinin yeniden değerlendirilmesini önerdi. Ziyarette, önümüzdeki döneme ilişkin çözüm odaklı iş birliklerinin hayata geçirilmesi noktasında, kurumlar arası iletişimin artırılması hususunda mutabık kalındı.