TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve STK Temsilcileri Deprem Bölgesinde

  • Diğer Haberler
deprem-bolgesi-ziyaret-01

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sivil Toplum Örgütü (STK) Başkanları ile birlikte 10-12 Şubat tarihlerinde deprem bölgesine incelemelerde bulundu.

Ziyarete İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Başkanı Ali Yalçın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Türkiye KAMU-SEN Başkanı Önder Kahveci, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile Oda-Borsa Başkanları da eşlik etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gezi öncesi yaptığı açıklamada acı haberi aldıkları ilk andan itibaren harekete geçtiklerini ifade ederken, en temel ve acil ihtiyaç malzemelerini bölgeye hızla sevk etmeye devam ettiklerinin altını çizdi. Cumhuriyet tarihinin en ağır ve acı felaketlerinden birisiyle karşı karşıya kalındığını belirten TOBB Başkanı, “Bu zor günlerden dayanışma ve yardımlaşma ile çıkabiliriz. Türk iş dünyası olarak yapabileceğimiz ne varsa, yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Heyetin Adana’dan başlayan gezisi, ilk gün Osmaniye, İskenderun, Hatay İl merkezi, Kırıkhan, İslahiye ve Gaziantep'le devam etti. Heyet ikinci gün Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya'yı ziyaret ederek bölgedeki büyük yıkımı yerinde gördü ve depremzedelerin acılarını paylaştı.

Bir yandan depremzedelerle görüşen heyet, yapılan yardım çalışmaları ile ilgili de resmî kurumlardan bilgi alarak acil ihtiyaçları yerinde tespit etti. İstanbul Sanayi Odası gibi geziye eşlik eden tüm kurumlar, depremin ilk anlarından itibaren yaptıkları yardım çalışmalarını bu inceleme gezisi sonrasında yeniden organize ederek öncelik sıralamasına göre ihtiyaçları resmî kurumların koordinasyonunda en hızlı şekilde karşılamaya katkı sunacak.

Bunların başında depremzedeler için kalıcı barınma, sağlık ve gıda harcamaları geliyor.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan yaptıkları gezinin tüm heyet üzerinde derin izler bıraktığını, yaşanmakta olan büyük yıkım ve acıya dayanmanın çok zor olduğunu söyledi. İSO Başkanı, gezi sonrası duygularını İSO Meclis üyelerine de yazdığı mesajda şöyle dile getirdi:

“Her yönüyle çok ağır bir felaketin karşısında olduğumuza bizzat şahit olduk ve maalesef daha net gözlemledik. Bir yandan bölgedeki görevli Bakanlarımız; Valilerimiz ve Oda Başkanlarımızla birlikte depremzedelerimizin acılarını paylaşırken, diğer yandan geleceğe dönük ihtiyaç ve zorlukları değerlendirdiğimiz yoğun bir programın içinde olduk.

Ülke olarak acı dolu, fevkalade olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu zor günleri atlatabilmek adına sanayiciler olarak hepimize ciddi görevler düştüğünün ve düşeceğinin bilincindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu sorumluluğu yerine getireceğimize ve ülkemizin bu zor günlerden çıkmasına azami katkıyı sunacağımıza bütün kalbimle inanıyorum.”