Yeni Görevlerine Başlayan İsviçre Ankara Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer ve İsviçre İstanbul Başkonsolosu Philippe Brandt, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu

  • Diğer Haberler
isvicre_manset_01

Geçtiğimiz aylarda yeni görevlerine başlayan İsviçre Ankara Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer ve İsviçre İstanbul Başkonsolosu Philippe Brandt, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen görüşmeye İsviçre Ticaret Odası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Arpat Şenocak ve İSO Genel Sekreteri Haktan Akın da katıldı.

Dünyada yaşanan güncel gelişmeler üzerine sohbet edilen ziyarette iki ülke arasındaki ticari ve sanayi iş birliği olanakları ele alınırken, İsviçre ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik potansiyel iş birliği fırsatları üzerinde duruldu. İsviçre'nin Türkiye'deki sanayi ve ticaret faaliyetlerine büyük önem verdiğini ve bu alanda daha güçlü ilişkiler geliştirmeyi hedeflendiğinin ifade edildiği görüşmede yenilikçi sanayi çözümleri ve teknolojik iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. İsviçre'nin Türkiye ile olan ticari ilişkilerinde önemli bir partner olduğunun vurgulandığı görüşmede gelecekte iki ülke iş insanlarını bir araya getirecek projelerin hayata geçirilebilmesi ve mesleki eğitim alanında iş birlikleri geliştirilmesi adına kurumlar arası iletişimin artırılması hususunda mutabık kalındı. Ziyarette İsviçre Ankara Büyükelçisi Guillaume Bertrand Scheurer’e şu isimler eşlik etti:

İsviçre Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Ateşesi Levent Durukan, İsviçre Ticaret Odası Derneği Direktörü Eda Akalın ve Swiss Business Hub Türkiye Yöneticisi Yasemin Öztürk.