2. Kez Toplanan İSO 23 Nisan Çocuk Meclisi “Büyüyen Türkiye İçin Nitelikli Eğitim”i Konuştu

  • Etkinlikler
cocuk-meclisi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı oda tarihinde ikinci kez gerçekleştirdiği İSO Çocuk Meclis Toplantısı ile kutladı. Artık her yıl geleneksel olarak düzenlenecek toplantının ikincisi, “Büyüyen Türkiye İçin Nitelikli Eğitim” ana gündemi ile video konferans üzerinden gerçekleştirildi. İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantı, Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri ile üyelerin çocuk ve torunlarının katılımı ile yapıldı. Toplantıda İSO Çocuk Meclis Başkanlığını Irmak Yavuz üstlenirken, açılış konuşmasını ise İSO Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Büyükdede gerçekleştirdi.


İSO Çocuk Meclis Başkanı
Irmak Yavuz

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın yaptığı sembolik açılış konuşmalarının ardından toplantıyı başlatan İSO Çocuk Meclis Başkanı Irmak Yavuz, meclis konuşmasında şu sözleri söyledi:

‘’Büyüyen Türkiye için Nitelikli Eğitim konulu İstanbul Sanayi Odası Çocuk Meclisi’ne Başkanlık etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Hayatta en hakiki mürşit ilim “diyerek eğitime verdiği önemi belirtmiş; ‘’En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eğitim işleridir. Milli eğitim işlerinde kesinlikle zafere ulaşmak lazımdır. Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak bu şekilde olur’’ demiştir. Başöğretmen Atatürk eğitim ile ilgili birçok reform yaparak ülkemizin eğitim sistemine çağ atlatmıştır. Ayrıca Atatürk;” İlim, fen ve ihtisas nerede varsa, sanat nerede varsa gidip öğrenmeye mecburuz. Çok çalışmaya mecburuz. Çalışmak demek ise boşuna yorulmak terlemek değildir. Zamanın gereklerine göre bilim ve teknik ve her türlü medeni buluşlardan azami derecede yararlanmak zorunludur “demiştir. Sürdürülebilir Kalkınma ve sanayi için en önemli faktör eğitimdir. Bütün çocukların eşit ulaşabildiği; kaliteli eğitim alma hakkının sağlanması gerekmektedir. Tüm arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz bu hakka sahip olmalıdır.’’


İSO Çocuk Yönetim Kurulu
Başkanı Kaan Büyükdede

Meclis başkanı konuşmasının ardından sözü, açılış konuşmasını gerçekleştirmesi üzere, İSO Çocuk Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Büyükdede’ye bıraktı. İSO Çocuk Yönetim Kurulu Başkanı Büyükdede yaptığı meclisin açılış konuşmasında şu sözlere yer verdi:

‘’Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bizlere, bu günü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e de şükranlarımı sunuyorum. Bizler eğitim hayatımızı tamamlayınca doktor, mühendis, öğretmen, yazılımcı, yazar, tüccar ya da sanayici olarak görev alacağız. Mesleğimizi en iyi yapacak şekilde nitelikli bir eğitim almamız, kaliteli okullarda beceri kazanmamız gerekiyor. Okullarımızın donanımlı olması, öğretmenlerimizin konularında en iyisi olmaları, bizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaktır. Sizlerin ve tüm ülkemiz çocuklarının 23 Nisan bayramını kutluyor, hayat boyu başarılar diliyorum.’’


İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Çocuk Meclisi’ndeki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda emeği olan tüm devlet görevlilerine şükran ve minnetlerini iletti. Zeynep Bodur Okyay konuşmasına şu sözlerle devam etti:

‘’Eğitimin insanların ve toplumların gelişiminde etkisi, katkısı çok büyük. Eğitim, insanların kendilerini ve dünyayı anlamalarını zenginleştirir. Yaşam kalitelerini artırır, bireylere ve topluma geniş sosyal faydalar sağlar. Eğitim, insanların üretkenliğini ve yaratıcılığını geliştirir, girişimciliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik eder. Her anlamda kalkınmanın temel faktörlerinden biri olduğu muhakkak. Dünya üzerinde insan sermayesine önemli miktarda ve doğru yatırım yapmadan, sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı gerçekleştirebilen tek bir ülke yok.’’


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

İSO Çocuk Meclisi’ndeki konuşmasında İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın en önemli milli bayramlarından birisi olduğunu söyledi ve tüm çocukların bayramını en içten dilekleriyle kutladı. Bahçıvan, Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu anlamlı günü çocuklara bayram olarak armağan etmesinin, onun çocukları ülkenin geleceği olarak görmesinden, onlara duyduğu güven ve sevgiden kaynaklandığını söyledi.

Bugünün büyüklerinin de bir zamanlar çocuk olduğuna değinen Erdal Bahçıvan, ‘’Bugün ekranlardaki bu güzel görüntülerinizi heyecanla izleyen büyükleriniz de bir zamanlar sizler gibi çocuktu. Halen yapmakta oldukları sanayicilik bayrağını büyüklerinden devraldılar. İçlerinde, çocukluğu bu fabrikalardaki makinelerin arasında geçenler de var. Bugün ise her birinin, sanayinin farklı alanlarında yaptığı çok değerli yatırımlar var. Umuyorum ki sizler de bu kültürü ve şevki ailelerinizden alıyorsunuz. Çünkü bir ülke için sanayi üretimi hayat damarlarının en güçlü kollarıdır. Bu kültür ne kadar korunursa, gelecek kuşaklara aktarılarak güçlenirse ülkemizin geleceği de o kadar parlak ve sağlam olur. İnşallah gelecekte ailenizin ya da kendi fikirlerinizin oluşturduğu sanayi gruplarının temsilcisi olarak bu Meclislerde, bu yönetimlerde sizler de olacaksınız’’ dedi.

Erdal Bahçıvan, insanlığın son 150 yılda büyük bir değişimin içine girdiğini ve bu değişimin temelinde nitelikli eğitimin yattığını belirtti. Nitelikli eğitimin bir ülkeyi sanayi, ekonomi, kültürel ve sosyal açıdan ileriye taşıdığının altını çizen Bahçıvan, ‘’Albert Einstein’in dediği gibi: “Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.” Bu cümle nitelikli eğitimin sizler, bizler ve geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu çok net bir şekilde vurguluyor. Sizlerin nitelikli eğitim alması, Türkiye’nin her alanda kalkınması için bir önkoşul. Ülkemiz halkının yaşam seviyesinin yükselmesi ve mutlu bir yaşam sürmesi için siz değerli çocuklarımızın çok yönlü bir eğitim alması ve her alanda kendini yetiştirmesi oldukça önemli’’ dedi. Nitelikli eğitimi, sanayici bakış açısıyla değerlendiren Erdal Bahçıvan, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘’Endüstrileşmek en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır. Çalışması ve yaşaması için ekonomik elemanları memleketimizde mevcut olan büyük küçük her çeşit sanayiyi kuracağız ve işleteceğiz’’ sözüne atıfta bulunarak, bu hedefte başarıya ulaşmanın yolunun katma değer yaratan, yüksek teknolojiye dayalı sanayileşmek olduğuna vurgu yaptı. Bahçıvan, ‘’Bunun için nitelikli eğitimin ne kadar önemli olduğunu 7’den 70’e hepimizin bilmesi gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.

İSO Çocuk Meclisi toplantısı yapılan konuşmalarının ardından, İSO Çocuk Meclisi Başkanı Irmak Yavuz sözü, toplantıda söz almak isteyen İSO Çocuk Meclisi Meclis Üyeleri’ne verdi toplantı günün anlam ve önemine dair konuşmalarla devam etti.