Etkinlikler
Fikriye Nüzhet Bilgincan MTAL’de Çetin Akademi’nin Açılışı Gerçekleştirildi
- 05.04.2022
- Etkinlikler
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi (MEİP) çerçevesinde destekçisi olduğu ve İSO Meclis üyelerinin desteğiyle projelendirilen Fikriye Nüzhet Bilgincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) “Çetin Akademi”nin açılışı İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katılımıyla yapıldı. Açılışa İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın yanı sıra İSO yönetim Kurulu Bekir Yelken, akademiye ismini veren ve aynı zamanda İSO Meclis üyesi de olan Çetin Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Necati Tecdelioğlu ile Protokol Yürütme Kurulu Üyeleri ile İSO Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri de katıldı.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, açılışta yaptığı konuşmasına öğrencileri selamlayarak başladı. Bahçıvan, sanayi-eğitim iş birliği çerçevesinde yürütülen, mesleki eğitim çalışmalarının meyvelerini vermesini büyük bir heyecanla takip ettiklerini söyledi. Elde edilen başarıya rağmen hala yolun başında olunduğunu belirten Bahçıvan, Türkiye’nin başarıya giden yolunda en önemli unsurun bir üretim toplumu oluşturmak olduğunun altını çizdi. Sanayi’nin en büyük problemi olarak iyi eğitim almış, yetişmiş iş gücü eksikliği olduğunu dile getiren Bahçıvan, ancak mesleki eğitim projeleri sayesinde sanayinin ihtiyaç duyduğu eksikliğin giderilebileceğini dile getirdi. Erdal Bahçıvan, temeli atılan bu çalışmalara desteğin artmasının gerektiğine vurgu yaparak, sanayinin desteğiyle daha güzel örneklerin de görüleceğinin altını çizdi. Erdal Bahçıvan bu projeye ismini de veren Tecdelioğlu aalisene teşekkür ederken, “Çetin Akademi” projesinin, Esenyurt ilçesinin marka değerini de artıracağını vurguladı.
İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can da açılış töreninde bir konuşma yaptı ve devletin misyonunun sektörlerin ihtiyaçları çerçevesinde iş gücü geliştirerek, üretim ve sanayiyi ileriye taşımak olduğunu belirtti. Öğrencilerin bir meslek ve sanat sahasında eğitimlerini sürdürmelerinin çok değerli olduğunu belirten Can, öğrencilerin eğitim gördüğü alanda istihdam edilmelerinin hem verimlilik hem de personel mutluluğu açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da yapılan çalışmalar ve eğitim-sanayi iş birlikleri sayesinde mesleki eğitim alanında teknik dönüşümün başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Bu teknik dönüşüm sayesinde okul müfredatlarının sanayinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde yeniden tasarlandığını belirten Yazıcı, üretime en büyük katkının eğitimden geçtiğini belirtti. Yazıcı konuşmasında, mesleki eğitim projelerine desteğini esirgemeyen İSO Yönetim Başkanı Erdal Bahçıvan’a teşekkürlerini ileterek, Bahçıvan’ın konuya adeta bir eğitimci gibi baktığını belirtti.
Çetin Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Necati Tecdelioğlu da açılışta bir konuşma yaparak bir ülkenin kalkınmasında en önemli zenginliğin insan kaynağı ve tabi kaynakları olduğunu, bu nedenle insana yapılan yatırımın önemine değindi. Tecdelioğlu sanayi istihdamında nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda, sanayi-eğitim iş birliklerinin artarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yüksek ihracat ve yüksek teknolojiye ulaşmanın, eğitimden geçtiğini belirten Tecdelioğlu, eğitimin önemini dile getirdi.
Fikriye Nüzhet Bilgincan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Erdal Kartalkaya da eğitim-sanayi iş birliği protokollerinin artarak devam etmesini büyük bir heyecanla takip ettiklerini belirtti. Kartalkaya, eğitim programları çerçevesinde öğrencilerin 10.sınıftan itibariyle anlaşmalı firmalarda staj yapma imkan bulduğunu belirterek, mezun olan öğrencilerin hemen istihdama kazandırıldığının altını çizdi. Yenilikçi projelerle daha güzel işler gerçekleştirileceğine inandığını söyleyen Kartalkaya, değerli katkılarından dolayı İSO Yönetm Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başta olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’na ve İstanbul Valiliği’ne teşekkürlerini iletti.
Fikriye Nüzhet Bilgincan MTAL, İSO MEİP projesi çerçevesinde Esenyurt ilçesinde yer alıyor. Okulda 1.094 öğrenci bilişim, makine ve gıda teknolojileri alanlarında eğitimini sürdürüyor. Mesleki Eğitim Merkezi kapsamında da okulda 36 öğrenci eğitim görüyor. Sektör ile çok kuvvetli iş birliğine sahip olan okul İstanbul’un alanında en yüksek istihdam oranlarından birine sahip bulunuyor. Okulun istihdam oranları; gıda teknolojisi alanında yüzde 86, makine teknolojisi alanında ise yüzde 66’yı buluyor.
Açılış töreni plaket takdimlerinden sonra, “Çetin Akademi”nin açılış kurdelesinin kesimi ile son buldu. Törenin ardından heyet Fikriye Nüzhet Bilgincan MTAL’ne komşu olan bir başka eğitim kurumu olan ve Öztiryaki ailesi tarafından yapılan Aydoğan Öztiryaki Tim-San Der Dış Ticaret MTAL’nde de incelemelerde bulundu. Elektrik, Yazılım ve Torna tesviye sınıflarını gezen, öğrencilerle sohbet eden heyet, okulun önümüzdeki yıllarda İstanbul’un en parlak eğitim kurumlarından biri olacağına ilişkin kanaatlerini öğrenci ve eğitimcilerle paylaştı.