Hükümet, 7. Sektörel Ekonomi Şurası’nda 59 Sektörü Dinledi

  • Etkinlikler
7-sektorel-ekonomi-surasi-tobb-02

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından düzenlenen 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şura’sı yapıldı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın isteği üzerine, toplantıda 59 sektörün temsilcileri, küresel ekonomide yaşanmakta olan parasal sıkılaştırma politikalarına bağlı olarak dalgalanan Türkiye ekonomisinde sektörlerinin neler yaşadıklarını, sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkanı olarak katıldığı toplantıda, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da Türkiye Seramik ve Refrakter Sanayi Meclisi Başkanı sıfatıyla yer alarak sektörleri ile ilgili bilgi verdiler.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Şura’nın açılışını yaptığı toplantıda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ekonominin önde gelen bürokratları da sektör temsilcilerini dinledi.

Ankara TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıda TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sektörel Ekonomi Şurası’nın, 59 ana sektörün katılımıyla, bu alanda Türkiye’nin tek ve en büyük buluşması olduğuna işaret ederek, “Sektörlerinin kanaat liderleri olan arkadaşlarımız, sıkıntı ve önerilerini doğrudan ekonomi yönetimine iletecekler” dedi.

Bu çalışma ile adeta ekonominin röntgeninin çekildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu raporu hem ekonomi yönetimiyle, hem de kamuoyu ile paylaşacağız. Burada dile getirilen tüm sorunlar ve öneriler, ilgili bakanlıklar ve kurumlar bazında da ayrıca tasnif edilecek ve kendilerine iletilecek. İnanıyorum ki, bu değerli arkadaşlarımızın çalışmaları, kamu-özel sektör işbirliğine yeni bir ivme kazandırarak, ekonominin büyümesine destek verecektir” diye konuştu.