Etkinlikler
İş Dünyasının Geleneksel Sahur Programı Kültür Ekonomisi Gündemiyle Gerçekleştirildi
- 24.04.2022
- Etkinlikler
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar ve İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar tarafından düzenlenen geleneksel Sahur Programı T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan’ın katılımıyla yapıldı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da bulunduğu programda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki de yer aldı. Sahur programına İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ile birlikte çok sayıda İSO Meclis ve Meslek Komitesi üyesi sanayiciler de katıldı.
Programın ev sahipliğini yapan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar ve İSO Meclis Başkan Yardımcısı Serdar Urfalılar’ın gerçekleştirdikleri kısa açılış konuşmalarının ardından söz alan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, tekrardan bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi ve bu değerli programın ev sahipliğini üstelenen Kemal Akar ve Serdar Urfalılara’a teşekkürlerini iletti. Erdal Bahçıvan konuşmasında, Sahur Programı’nın ana gündem konusu olan Kültür Ekonomisi’ne değinerek, İstanbul gibi bir kültür hazinesine sahip olmanın önemine vurgu yaptı. İstanbul iş dünyasının yeteri kadar bu hazineyi gündemine getirmedikleri için bir öz eleştiri yapan Bahçıvan, Kültür Ekonomisi’nin iş dünyasının ana gündemine girmesi gerektiğinin altını çizerek, İstanbul’un kültür hazinesinin nesillerden nesillere aktarılmasına ön ayak olacak işlerin yürütülmesi gerektiğini belirtti. Erdal Bahçıvan konuşmasının sonunda, yaklaşmakta olan Kadir Gecesi’nin ve Ramazan Bayramı’nın herkes için hayırlı olmasını diledi.
Kültür Ekonomisi üzerine yapılan konuşmalarla başlayan program Gazeteci Celal Toprak’ın sunumuyla gerçekleşti. Sahur programında konuşan, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan konuşmasında, Kültür Ekonomisi’nin hem topluma hem de iş dünyasına yeteri kadar anlatılamadığını ve bu alana gereken önemin verilmesi gerektiğini söyledi. Bugün kültür faaliyetleri olarak hayatımızda yer alan müzik, tiyatro ve resim sanatlarının aslında hemen hemen her türlü ekonomik faaliyetin temelinde de yer aldığına vurgu yapan Demircan, Türkiye’nin üretim yelpazesini ve katma değerli ürünlerini geliştirecekse, bunun ancak Kültür Ekonomisi’ne yapılacak yatırımlarla sağlanabileceğini belirtti.
Ardından sahur programında konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, ülke sanayisini geliştirirken, Türk kültürünün değerlerini de sanayiye entegre edilmesi gerektiğini söyledi. Geçmiş değerlerin bugün yaşatılmasının çok önemli olduğunun altını çizen Büyükdede, sosyal kültür değerlerinin etkin ve yaygın bir şekilde ülke bürokrasisinde de yer alması gerektiğini belirtti.
Programda kısa bir konuşma yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç de son dönemlerde Kültür Ekonomisi alanına yapılan yatırımların artmasının ülke ekonomisinin büyümesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. Kültür Ekonomisi’nin bir ülkenin prestijini arttıran en önemli alanlardan biri olduğunun altını çizen Avdagiç, İTO ve İSO olarak bu alanda yapılacak her türlü yatırım ve faaliyetin yürütülmesi hususunda seve seve iş birliğine hazır olduklarının altını çizdi.
Sahur programı yapılan konuşmalardan sonra, çok sayıda sanayici de söz alarak kendi gündemlerine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini katılımcılarla paylaştılar.