İSO 3. İnovasyon Ödülleri Sahiplerini Buldu

  • Etkinlikler
2013-inovasyon-odulleri-580x390

İstanbul Sanayi Odası tarafından, ülkenin altyapısının gelişimine ve inovasyon bilincinin Türkiye’de yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında başlatılan İSO İnovasyon Ödülleri sonuçlandı. Sonuçları tören anına kadar duyurulmayan ve merakla beklenen Ödül Töreninde Büyük Ödülü VİKO Elektrik aldı.

“Büyük Ödül”ün yanı sıra “Liderlik”, “Stratejik Planlama”, “Bilgi”, “İnsan Kaynağı”, “Süreçler” ve “İş sonuçları” ile “Jüri Özel Ödülü” olmak üzere toplam sekiz dalda ödüllerin verildiği geceye iş dünyasının yoğun bir katılımı olduğu görüldü.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde yapılan geceye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Bakın Işık, Türkiye’nin sanayisini ihmal ettiğini ve sanayinin çok daha yüksek bir güç potansiyeline sahip olmasına karşın bunu kullanamadığını söyledi. Önümüzdeki dönemde sanayinin ekonomi içindeki payının artırılması gerektiğine değinen Bakan Işık, İSO’ya bu anlamlı ödül organizasyonunun gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Bakan “Çünkü bu tür organizasyonlar, sanayinin teknolojinin ve katma değer yaratmanın ne demek olduğuna ilişkin algı yaratır” dedi.

Törende bir konuşma yapan konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan “Dünyanın gelişmiş lider ülkelerine baktığımızda, kalkınma süreçlerinde kendilerine iddialı hedefler belirlemiş olmalarıyla dikkat çekmektedirler. Bu ülkeler, toplumun tüm kesimleri ve kurumları tarafından benimsenmiş hedef doğrultusunda; bilim, teknoloji ve inovasyona odaklanarak, yaratıcı düşünceyi geliştiren bir eğitim ve herkesin özverili çabalarıyla günümüzün lider ülkeleri haline gelmiştir” dedi.

İSO Başkanı, hükümetin ülkemizi lider bir ülke haline getirmek için benimsemiş olduğu “Üretim ve teknoloji üssü bir Türkiye inşa etmek” hedefini son derece anlamlı bulduklarını ve İstanbul Sanayi Odası’nın, bu hedefe ulaşma sürecinde her türlü destek ve katkıyı yapacaklarını ifade etti.

Bahçıvan düzenledikleri ödül sürecine katılarak başarı elde eden tüm şirketleri kutladı.

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da konuşmasında, Türkiye’nin artık bir bilgi toplumu olması gerektiğini, bu yolda teknolojinin ve araştırma ve geliştirmenin önemine değindi. Meclis Başkanı Bodur Okyay da yarışmada ödül alanları kutladı…

Değerlendirme Nasıl Yapıldı?

İSO İnovasyon Ödülleri’ne gelen başvurular, ilgili sektörlerden seçilen uzman ve bağımsız değerlendirici grupları tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirici grupları, ilk aşamada “başvuru dosyaları üzerinden”, ikinci aşamada ise “firma ziyaretleri gerçekleştirerek” değerlendirme sürecini tamamlıyor.

Değerlendirme Raporları doğrultusunda, finalistlerin belirlenmesi sonrasında, Jüri değerlendirmeleri gerçekleşmekte ödül almaya hak kazanan başvurular Jüri tarafından belirleniyor.

Değerlendirme Ölçütleri

İSO İnovasyon Ödülleri’ne layık kuruluşların belirlenmesinde altı temel ölçüt kullanılıyor. “Liderlik”, “Stratejik Planlama”, “Bilgi”, “İnsan Kaynağı”, “Süreçler” ve “İş Sonuçları” ana başlıklarından oluşan temel ölçütler, odağında inovasyon yaklaşımı olmak sureti ile firmalar bünyesinde bu başlıklar çerçevesindeki yaklaşımlar, uygulamalar ve bu uygulamalar neticesinde elde edilen iş sonuçlarını değerlendirmeyi amaçlıyor.

Tüm bu süreçler ve yapılan değerlendirmen sonucunda şu şirketler ödüllere layık görüldü.

İnovasyon Ödül Kategorileri ve Ödül Kazanan Firmalar 2013

İSO İNOVASYON BÜYÜK ÖDÜLÜ 2013
VİKO ELEKTRİK VE ELEKTRONİK ENDÜSTRİSİ SAN. TİC. A.Ş.

İSO İNOVASYON JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ 2013
HAVELSAN- Hava Elektronik San. Tic. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLÜ 2013: İŞ SONUÇLARI
ELVAN GIDA SAN. TİC. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLÜ 2013: SÜREÇ YÖNETİMİ
ORGANİK KİMYA SAN. TİC. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLÜ 2013: LİDERLİK
HALAVET GIDA SAN. TİC. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLÜ 2013: STRATEJİK PLANLAMA
BRİSA BRİDGESTONE SABANCI LASTİK SAN. TİC. A.Ş.

İSO İNOVASYON ÖDÜLÜ 2013: İNSAN KAYNAĞI
KARTEK KART VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TİC. LTD. ŞTİ.

İSO İNOVASYON ÖDÜLÜ 2013: BİLGİ
DİZAYN TEKNİK BORU VE ELEMANLARI SAN. TİC. A.Ş.

3. İnovasyon Ödül Töreni İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın Konuşma Metni Attach İSO 3. İnovasyon Ödülü Kazananlar Attach