İstanbul Sanayi Odası’nda Sanayici Kadın Girişimciliği Konuşuldu

  • Etkinlikler
kadin-girisimciler-kurulu-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren, Sanayici Kadın Girişimciler Çalışma Grubu toplantılarına İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) devam etti. Ev sahipliğini Sanayici Kadın Girişimciler Çalışma Grubu Başkanı ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın yaptığı toplantıya İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe de katıldı.

Kadınlara yönelik finans imkanlarını aktarmak üzere toplantıya katılan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Proje Uzmanı Efe Uyar, Türkiye’de kadın girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılmalarının geliştirilmesine yönelik olan “Kadın İşletme Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcılar ortak geliştirilebilecek faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu Direktörü Melsa Ararat da kadın yönetim kurulu üyelerinin sayısının artırılmasına yönelik yürüttükleri çalışmalardan bahsetti. Ararat, yaptığı konuşmada kadınların yönetici olduğu şirketleri tedarik zincirinde ayıklayarak güçlenmelerine yönelik bir politikanın büyük şirketler tarafından desteklenebileceğini belirtti. Ararat, yenilenme stratejisi olarak halka açık şirketlerin yönetim kurullarında en az yüzde 25 oranında kadın üye bulunmasını da tavsiye etti.

İSO Meclis Üyesi Hülya Gedik ise kadın girişimciliğin artırılmasına yönelik üniversitelerde yapılması gereken çalışmalar ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda TOBB İstanbul KGK İcra Komitesi Üyesi Ayşegül Çapan, İSO Meclis Üyesi Fatma Saral Kaya, İSO 1. Grup Meslek Komitesi Başkanı Güldal Şeydağ Çağlayan, TOBB KGK Danışmanı Efsun Gedik, TOBB Girişimcilik Daire Müdürlüğü Uzman Handan Köse, TOBB KGK Karadeniz Bölge Temsilcisi Hatice Gülay Atik, OMV Türkiye CEO’su Gülsüm Azeri, TOBB KGK Akdeniz Bölge Temsilcisi Rana Dal, İSO 19. Grup Meslek Komitesi Başkanı Sevda Arıkan, Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, Fam Bilgi ve İletişim’den Ferda Bakay Saka, TurkishWin Melek Pulatkonak, EBRD Türkiye Ulusal Program Yöneticisi Banu Karşıalan yer aldı.