Etkinlikler
Sanayiciler, Geleneksel İSOV Kahvaltısı’nda Öğrencilerle Buluşarak Deneyimlerini Paylaştı
- 13.04.2019
- Etkinlikler
İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın (İSOV) düzenlediği geleneksel “Bursiyer Kahvaltısı” İSOV bursiyerleri ile sanayicileri buluşturdu. Odakule’de aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Başkanı da olan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde yapılan etkinliğe, 200’e yakın öğrencinin yanında aynı zamanda İSOV Yönetim Kurulu Üyesi de olan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Meclis Başkanı-İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Halil Demirkaya, İSOV Yönetim Kurulu Üyeleri Ender Yılmaz, Nahit Kemalbay, Sevda Arıkan ve Kemal Karabel, İSO-İSOV Eğitim İhtisas kurulu Başkanı Okan Oğuz, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir ile çok sayıda İSO Meclis Üyesi, İSOV Mütevelli Heyet Üyesi ve bağışçılar da katıldı.
Sunumu eski İSOV bursiyerlerinden Tuğçe Leygara tarafından yapılan etkinlikte konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, gençlere seslenerek iki dönem hem İSOV Mütevelli Heyet üyesi olarak hem de Eğitim İhtisas Komisyonu’nda hizmet ettiğini söyledi. İSOV’a maddi manevi katkı sağlamış sanayicilere teşekkür eden Büyükdede, İSO’nun pek çok meslek lisesine hamilik yapacağını ve gelecekte çok daha büyük hizmetler vermeye devam edeceğini kaydetti. Büyükdede, 25. yılını kutlayan vakfa nice 25 yıllar diledi.
İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da rekor sayıda katılımın olduğu etkinlikte İSOV ailesinin gücünü görebilecekleri bir mecra oluşturduklarını söyledi. İSOV’dan burs almayı, öğrencilerin kariyerlerinin en önemli hedeflerinden biri olarak konumlandırmak istediklerini belirten Bahçıvan, İSOV bursiyeri olmanın değeri ne kadar güçlü hissedilirse kendilerinin de daha güçleneceğini anlattı.
Bursun ana amacının maddi katkı sağlamak olduğunu ancak İSOV’da bursiyer olmanın bir de nicelik tarafı olduğuna da dikkat çeken Bahçıvan, bursu nitelikle büründürerek bursiyerlerin hayatına farklı noktalarda dokunmak istediklerini kaydetti. Bursiyerlerin her sene kahvaltılarda buluşarak, meclis toplantılarına ve İSOV faaliyetlerine katılarak sanayi konusunda bilgi birikim aktarımı yapabilecek sanayicilerden faydalanmalarını sağladıklarını anlatan Bahçıvan, staj konusunda bu yıl ilk defa devreye sokacakları proje ile İSO üyesi sanayicilerle staj yapmak isteyen öğrencileri buluşturacaklarını dile getirdi. Bahçıvan, yaz aylarının öğrenciler tarafından iyi değerlendirilemediğini ve bu proje ile bunun önüne geçerek İSOV bursunun marka değerine katkı sağlayacaklarını ifade etti.
Bahçıvan, yaşamı gençlerin penceresinden göremediklerini ama bunu gören bursiyerlerden kendilerine fikir olarak katkı beklediklerini vurguladı. Bahçıvan, “Bizim ufkumuzu açın ve önerilerinizle bizi besleyin. Bu millet, bu devlet ve bu bayrak büyüktür, umudunuzu kaybetmeyin. Geleceğe bugünlerden çok daha güçlü yürüyeceğimiz konusunda endişemiz yok. Sanayiciler olarak geleceğe ümitle bakma noktasında umudunu kaybetmeyen bir camiayız. İnanıyorum ki sizlerin gelecekteki vizyonu ve katkılarıyla dünyanın yıldız ülkeleri arasına katılacağız” şeklinde konuştu.
Bahçıvan, İSOV’un bundan sonraki aşamasında İSOV Mütevelli Heyeti ve sanayicilerin yanı sıra burs aldıktan sonra hayata atılan bursiyerlerin birikimleri, fikirleri ve burs katkısıyla bu ormanı beslemelerini istedi. Bahçıvan, “Biz büyük bir aileyiz, geleceğe ümitle bakan bir aileyiz” dedi.
Aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSOV’un eğitimle ilgili değerli çalışmalarıyla sanayinin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına katkı sağlarken aynı zamanda topluma da hizmet ettiğini söyledi. Hayatındaki en özel işler arasında gençlerle birlikte olmak ve bu vakfa hizmet olduğunu kaydeden Okyay, gelecekte Meclis salonlarının eski bursiyerlerden oluşmasının gurur verici olacağını ve amaçlarının bu ekosistemi kurmak olduğunu dile getirdi.
Dünyada paradigmaların değiştiğini ve teknolojide Endüstri 4.0’ın yanında Toplum 4.0’ı da yaratmaları gerektiğini vurgulayan Okyay, sanayiciler olarak en önemli gündem maddelerinin gençlerin nasıl yetiştiği olduğunu anlattı. Sadece sanayinin değil toplumun da topyekûn kalkınma derdini taşıması gerektiğine dikkat çeken Okyay, daha fazla fark yaratan toplumlar dönemine geçiş yaptıklarına dikkat çekti. Bilgiyi yorumlayabilen, analiz ve sentez yapabilen, özgün fikirleri olan, yaşadığı topraklara karşı duyarlı ve sorumlu liderler yetiştirmek zorunda olduklarının altını çizen Okyay, gençlerden fikirleriyle, projeleriyle marka olabilecek ve dünyada önemli pazar payına kavuşabilecek ürünleri üretebilen ekosistemi oluşturmaları konusunda katkı istedi. Şirketlerin önümüzdeki dönemde aktif eğitim konusunda büyük rol oynayacağını ifade eden Okyay, İSOV bursiyelerinden sanayicilerin tecrübelerinden faydalanmasını tavsiye etti.
Gençlerin sanayicilerle her daim iletişimde olmasının kendilerine çok faydalı olacağına değinen Okyay, bugünün mentor programlarında tersine mentorluk kavramının da olduğunu ve kendilerinin de gençlerden faydalandığını kaydetti. He ne yapmak isterlerse istesinler değerlerine tutunmaya çalışmalarını öğütleyen Okyay, Vakfın da belirli değerlere sahip çıkan insanların ilkeleri ile kurulduğunu aktardı. Okyay, Vakıf olarak sadece eğitim ve burs değil hayatlarına da dokunma gayreti içerisinde olacaklarını ekledi.
Yapılan bu konuşmaların ardından, gerek üniversitelerini bitirmiş İSOV bursiyerleri, gerekse eğitimlerini sürdüren öğrenciler de söz alarak, deneyimlerini dinleyiciler ile paylaştı.