Sorunlarımıza Çözüm Aramaya Devam Ediyoruz

• Arşiv

Bugünlerde iklim açısından sıra dışı ve endişe verici doğa olaylarına tanık oluyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen haberler gösteriyor ki, küresel iklim değişikliği dünyanın ısınmasına, yağış dengesinin çökmesine ve doğal kaynakların tükenmesine neden oluyor. Bu çok önemli ve kritik konuyu değerli bir konuğumuzla birlikte ocak ayı Meclis toplantımızda ele aldık.

Son bir yıldır ekonomik ve sosyal tüm aktiviteler Covid-19 pandemisinin gölgesinde sürdürülürken, İSO olarak biz de bu süreç ile ilgili olarak son derece yoğun bir faaliyet döneminden geçiyoruz. Bunların birçoğu stratejik ve çözüm odaklı vizyoner faaliyetlerden oluşuyor.

Dergimizin ağırlıklı konularından birkaçını oluşturan bu faaliyetlerden kısaca söz etmek gerekirse, kuşkusuz en önemlisi “İSO-Sektörel Tedarik Zincirleri Toplantıları” diyebiliriz. Küresel tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar ve aşırı fiyat dalgalanmaları nedeniyle üretim hayatımızın ve sanayimizin birçok iş kolu temel ham maddelerini temin konusunda sıkıntı yaşıyor.

Meclis üyelerimizle yaptığımız istişare toplantılarımızda da bu konu önemli bir sorun olarak önümüze konulunca; hemen bir aksiyon içine girdik. Üç temel sektörümüz ile ilgili olarak öncelikle demir-çelik, petrokimya ve tarım ürünleriyle “Küresel Tedarik Zinciri Toplantıları” serisini başlattık. Bu toplantılarımızı, ihtiyaç halinde devam ettireceğimizi söylemek istiyorum.

İlerleyen sayfalarımızda görebileceğiniz gibi SAHA İstanbul ile iş birliğiyle yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen “Savunma Sanayi Buluşmaları”nın üçüncüsünü, ocak ayı içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanımız Sayın İsmail Demir’in katılımıyla yaptık.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Yargıtay üyelerinin katılımıyla düzenlediğimiz ve iş kazalarında cezai ve hukuki sorumlulukları ele aldığımız etkinliğimiz, çeşitli sektörler için farklı bakanlıklarımız ile yaptığımız Piyasa Gözetim ve Denetimi (PGD) toplantılarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile okullara yönelik gerçekleştirdiğimiz “Okullarımızda Enerji Verimliliği” seminerlerimiz, daha yılın ilk ayında bu yılki etkinliklerimizin hem nitelik ve hem de nicelik açısından yoğun geçeceğini gösteriyor.

Yeni sayılarımızda bu etkinliklerimizden sizleri haberdar edeceğimizi belirterek, sağlıklı ve bereketli bir ay geçirmenizi diliyorum.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası