Yeni Sanayi Çağı ve İSO

• Arşiv

Yoğun bir seçim sürecini geride bıraktık. Milletvekili seçimlerinin ardından 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini de demokrasimize yakışır bir olgunlukla tamamladık. Milletimizin oylarıyla 5 yıllığına tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha tebrik ediyorum. Bu seçimlerin hemen ardından kurulan yeni hükümetimizin de ülkemiz için başarılı icraatlara imza atacaklarına inanıyor ve tüm bakanlarımıza başarılar diliyorum. Şimdi artık ülkemizin gerçek gündemine dönme zamanı. Öncelikle ekonomimizi bekleyen çok önemli kararlar var…

Önümüzdeki süreçte fiyat istikrarı ve finansal istikrarın ekonomimiz için en önemli konu olması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bu iki konuda bir istikrarın tesisi için gerekli adımlar atılırken, üretim hayatımızın da bu süreçten olumsuz etkilenmemesine azami dikkat gösterileceğinden kuşku duymuyoruz. Sık sık dile getirdiğimiz gibi alınacak olan kararların, özellikle “sanayinin finansmanı” hususunu da gözeten dengeli bir yaklaşımla yürütülmesi gerektiğinin altını burada bir kez daha çizme ihtiyacı hissediyorum.

Çünkü sanayimiz, yeni çağın sanayi seviyesine gelebilmek adına çok kritik bir dönemden geçiyor. İkiz dönüşümden yüksek teknolojiye kadar her alanda bu çağın sanayisine erişebilmek için istikrarlı bir finans sistemine ve bu çerçevede “sanayinin finansmanı”na ihtiyaç duyulmaktadır.

Haziran ayı meclis toplantımızda ayrıntılarını ilerleyen sayfalarımızda okuyabileceğiniz işte bu önemli konuyu, konuğumuz olan yeni Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fatih Kacır ile birlikte konuştuk. “Yeni Çağın Sanayisine Odaklı Bir Dönüşüm ve Üretimde Verimlilik Artışı İçin Önceliklerimiz” gündemiyle yaptığımız toplantıya katılarak değerli fikirlerini bizimle paylaşan Sayın Kacır’a buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu ay sizinle gurur duyduğumuz bir başarımızı da paylaşmak istiyorum. Odamızın üç yıldır başarıyla ve gururla yürütmekte olduğu İSO Mesleki Eğitim İş birliği Projesi (İSO MEİP) Dünya Odalar Federasyonu’nun 2023 Dünya Odalar Yarışması’nda En İyi Ortaklık Projesi Kategorisinde 111 başvurusu arasında finale kalan dört projeden biri olmuştu.

23 Haziran’da İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılan final gecesine İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İrfan Özhamaratlı, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Sayın Sultan Tepe ve İSO heyetimiz ile birlikte katılarak gurur dolu bir gece yaşadık. Finalde Yeni Zelanda, Kolombiya ve Portekiz ile yarıştık.

Jürinin yaptığı son değerlendirmeler sonucunda birinciliği ülkemize getiremesek de İSO MEİP’in bir sosyal sorumluluk projesi olarak ülkemizde olduğu gibi dünyada da rüştünü ispatlamış olması bizim için çok değerli.

İSO MEİP projemizin 4.5 yıl gibi kısa bir sürede gelmiş olduğu nokta için; bugüne kadar bu projeye emeği geçen sanayicilerimizi, eğitimcilerimizi ve İSO personelimizi canı gönülden kutluyorum.

Bu vesile ile hepinize iyi ve huzur dolu bir ay diliyorum.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası