Kolay İhracat Platformu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda;

Ticaret Bakanlığı’ndan TOBB’a gönderilen 13.11.2020 tarih 59020614 sayılı yazıda, Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ihracat potansiyeline son derece önemli katkılarda bulunulması için geliştirilen ve 28 Ağustos 2020 tarihinde vatandaşların kullanımına açılan Kolay İhracat Platformu’nda, ihracatçılar için hayati nitelikte sayılabilecek, farklı kanallardan farkı formatlarda toplanmakta olan birçok bilginin yanı sıra Bakanlık bünyesinde tutulan veri ve bilgilerde kullanıcı dostu şeklinde sunulduğu belirtilmektedir. Platformun getirdiği en büyük yeniliklerden biri olan ve makine öğrenmesi algoritmaları ile çalışan “Akıllı İhracat Robotu” ile firmaların ihracat geçmişi ile birlikte ulusal ve uluslararası kaynaklardan derlenen 10 binden fazla veri alanı için 10 milyon satırdan fazla veri kullanılarak firmalara hedef Pazar önerileri getiriliği bildirilmektedir.

Kolay İhracat Platformu ile ilgili detaylı bilgiye https://www.kolayihracat.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.