AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul Sanayi Odası Yönetimini Odakule’de Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
ibb_aday_ziyaret_manset_01

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum beraberinde AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimini ziyaret etti.

İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri’nin bulunduğu ziyarette dünyanın önde gelen marka şehirlerinden biri olan İstanbul’un ekonomik ve sosyal durumu hakkında değerlendirme ve fikir alışverişi yapılırken, özellikle kentin sanayi yapısı ile ilgili de istişarelerde bulunuldu.

 İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz tarafından karşılanan Kurum’un ziyaretinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman), Kemal Akar, Vehbi Canpolat, İSO Meclis Başkan Yardımcıları Sadık Ayhan Saruhan ve Yüksel Özyurt yer aldı. Yapılan nezaket ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa birer açıklama da yapıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi:

“Sayın Kurum, Bakanlığı döneminde de İstanbul sanayisi ile İstanbul şehri ile birlikte çok değerli ve kıymetli çalışmalar yapmış olduğumuz bir Bakanımızdı. Sanayinin sorunlarının sanayinin konularını özellikle İstanbul sanayisinin düşüncelerini farklı boyutlarıyla her zaman değerlendirdiğimiz mesai içerisinde çalışmış olduğumuz, kıymetli çalışmalar yapmış olduğumuz Bakanımızı İSO’da birçok kez ağırlamıştık. Fakat bugün Sayın Kurum’u başka bir konumda, başka bir sorumlulukla Odamızda misafir ettik. Öncelikle çıktığı yolun hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Tabii ki İstanbul çok büyük bir marka. İstanbul sadece Türkiye’nin değil dünyanın göz bebeği. İstanbul’un geleceğine fikir üretmek, İstanbul’un geleceğini planlamak, İstanbul’un geleceğiyle ilgili dert ortağı olmak çok önemli. Zaten toplantımızda bütün bunları konuştuk, bunları değerlendirdik. İstanbul ne kadar değerlenirse İstanbul ne kadar gelişirse şüphesiz Türkiyemiz de o kadar değerlenecek. İstanbul sanayisinin de bu noktada İstanbul’un değerlenmesine dönük kattığı gelişme noktaları var. Özellikle başta sürdürülebilirlik olmak, yüksek teknolojiyle yüksek katma değerli üretim ortamında olmak bizim gelecek için önemli hedeflerimiz. Umuyoruz ki gelecek dönem bunları geliştirme noktasında İstanbul’un katkılarıyla, dolayısıyla ülkemizin katkılarıyla değerini artırma ortasında bir fırsat dönemi olacak. Cumhuriyetimizin ikinci yılı yeni Türkiye yüzyılı bu konuda bizlere umut veriyor.”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da ziyarete ilişkin özetle şunları söyledi:

“Adaylığımızın açıklandığı günden bu yana, ziyaretlerimize ara vermeden devam ediyoruz. İstanbulumuzda yaşayan her kesimle görüşme ve istişarelerimizi sürdürüyoruz. Biz bu ülkenin geleceğinin, yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda, alın terinde olduğuna inanıyoruz. Buna katkı sağlayan herkesi de destekliyoruz. Görüşmekte, istişare etmekte daima fayda görüyoruz. Bugün yeni ekonomik dinamikler, şehirleri odağa alıyor, yerel yönetimleri ön plana çıkarıyor. İstanbul, ekonomimizin lokomotifidir. Yatırım ve kalkınmanın öncü şehridir. Küresel rekabette olumlu yönde farklılaşan, katma değer üreten bir şehrimizdir. İşte İstanbul’un gücü bu. Bu güçlü şehrin; ticaretini, sanayisini üretim odaklı desteklemeye, istihdamı artıracak girişimlere yardımcı olacağız.

Az evvel değerli başkanımızla, kıymetli yönetim kurulu üyeleriyle uzun uzun sohbet ettik. İstanbul için ne düşündüğümüzü ve birlikte neler yapabileceğimizi konuştuk. Bir şehrin gücü; tarihinden, kültüründen geldiği kadar; çalışanlarından, üretenlerinden, istihdamından, güçlü ev ekonomisinden, emekçilerinden gelir. Bu noktada; benim bu şehrin adayı olarak, “ekonomide lider İstanbul” diyerek sorumluluk üstlendiğim 3 temel gündemim var. Bunlar; kalıcı istihdam, güçlü ticaret, toplumsal refahı artıran güçlü ev ekonomisi. Büyük şirketlerimizin, her yıl üstüne koyarak istihdama katkı verdiklerini biliyorum ve tebrik ediyorum. Şimdi biz, önümüzdeki dönemde İBB olarak; bu adımı çok daha geniş bir alana yayacağız. İşin içine kamuyu, belediyeyi ve özel sektörün tamamını alacağız. Toplumsal refahın artması için iş insanlarımızla, sanayicilerimizle belirli aralıklarla görüşmelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Şu ana kadar hakikaten çok güzel ve verimli bir kampanya süreci oluyor.

Sanayicilerimin bugün en önemli gündemlerinden biri olduğunu tespit ettiğimiz bir soruna dair da çok büyük bir adım atacağız. Meslek edindirme kurslarımızı mahalle düzeyinde uygulayacağız. Lise ve üniversitelerimizle yakın çalışıp; ara eleman ve teknik eleman istihdamını güçlendireceğiz.”

Yapılan açıklamaların ardından AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum gazetecilerden gelen soruları kabul etti. Soruların yanıtlanmasının ardından ziyaret programı sona erdi.