İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve DEİK Başkanı Nail Olpak, İhracata Dayalı Büyümeyi Konuştu

deik-baskani-ziyaret-01

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Genel Merkezi Odakule’de gerçekleşen ve Oda seçimleri sonrasında bir nezaket niteliği taşıyan görüşmede DEİK Başkanı Olpak, Bahçıvan’ı ve İSO Yönetimini tebrik etti, yeni dönem çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye’nin ve dünyanın ekonomik gündeminin de değerlendirildiği görüşmede Türk sanayisinin ihracat pazarlarındaki son durumu da ele alındı. İSO’nun hazırlamakta olduğu İhracat İklimi Endeksi raporları ekseninde ihracatta yaşanan son trendler hakkında fikir alışverişinin yapıldığı görüşmede DEİK’in ihracat pazar araştırmaları hakkında da sohbet edildi. Türkiye ekonomisinin ihracata dayalı, teknoloji ağırlıklı, nitelikli ve sürdürülebilir bir ekonomi ile daha sağlam bir kalkınma ivmesi yakalayabileceği değerlendirilirken, bu bağlamda kurumlar arası güçlü bir söylem birliğinin yapılması gerektiği konusunda da mutabık kalındı.