İSO Heyeti, Hollanda’da Düzenlenen Döngüsel Tekstil Günleri Fuarına Katıldı

  • Diğer Haberler
dongusel-tekstil-gunleri-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 5-6 Haziran tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenen Döngüsel Tekstil Günleri 2023 (Circular Textile Days) etkinliğine katıldı. İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe Başkanlığındaki İSO heyeti, dünyada döngüsel tekstil alanında faaliyet gösteren ve yenilikçi projeler geliştirip sektörün sürdürülebilirliğine katkı sağlayan iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

İSO heyeti, atık tekstillerin ayrıştırılması ve hammadde elde edilmesi alanında faaliyet gösteren işletme ziyaretleri gerçekleştirdi. Türkiye’nin tekstil atıkları konusunda yapabileceği yatırımlar konularında istişarelerde bulunma fırsatı elde etti.

Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu temsilcilerinin de katılım sağladığı etkinlikte, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve İSO Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe Başkanlığındaki İSO heyeti, Hollanda ticaret heyeti ile gerçekleştirilebilecek potansiyel iş fırsatları üzerine fikir alışverişinde bulundu ve Türkiye’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında geliştirdiği ulusal düzenlemeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Bununla birlikte Rotterdam Ticaret Müşaviri Veysel Parlak ve Lahey Ticaret Müşavir Yardımcısı Aşkın Pekel ile yemekte bir araya gelen İSO heyeti, ülkeler arası iş birliğinin geliştirilmesi adına geliştirilebilecek projeler hakkında konuştu.

Fuar alanında Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) tarafından düzenlenen ikili görüşmelerde Türk firması, Hollandalı şirketlerle buluştu. Türkiye Hollanda arasında ticari iş birliğinin artırılması üzerine istişarelerde bulunuldu.