İSO Yönetimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ile Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
bakan-donmez-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İstanbul’da bir araya geldi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan Başkanlığındaki İSO heyetinde İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Vehbi Canpolat, Hüseyin Çetin ve Dr. Faruk Sarı yer aldı. Sanayinin ve sanayicinin son dönemde enerji konusunda yaşadığı sorunların konuşulduğu ziyarette, Bakan Dönmez İSO Yönetimine yeni çalışma dönemi için tebrik etti ve başarı dileklerinde bulundu.

Türkiye’de ve dünyada yaşanan güncel ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirildiği ziyarette, Yaşanan iklim değişikliği krizi ile Rusya ve Ukrayna savaşının tetiklediği enerji arzı sorunu da görüşüldü.

Görüşmede bu kış Avrupa’nın ciddi bir şekilde etkilendiği enerji arzından Türkiye’nin minimum düzeyde etkilenecek olmasının önemine değinilirken, enerji politikaları konusunda kamu, özel sektör ve akademinin topyekün iş birliği içerisinde olmasının önemine vurgu yapıldı. Özellikle enerji alanındaki sanayicinin önünde bulunan yatırım fırsatları da istişare edildi.