İSO’da, Edirne’de Yapımı Devam Eden Yeni Organize Sanayi Bölgeleri ile Mevcut Edirne Sanayi Bölgesi’nin Genişletilme Çalışmalarına İlişkin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Diğer Haberler
edirne_osb_manset_02

Edirne bölgesinin Ticaret ve Sanayi Odaları Yöneticileri ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) Edirne ilinde yapımı devam eden iki yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile mevcut Edirne OSB’nin alanının genişletilme çalışmalarına ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ve İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili de katıldı.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Meclis Başkanı Ahmet Koru, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necmi Sezer, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Akalın ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in katıldığı toplantıda bölgeye mensup sanayiciler de bulundu. Bilgilendirme toplantısında yapımı süren OSB’lerin son durumu, alt yapı çalışmalarında gelinen aşama, bu bölgelere yatırım yapmak için yapılması gerekenler hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, özetle şunları söyledi:

“Günümüzde hızla gelişen teknoloji, artan ticaret hacimleri ve küreselleşen dünyada yer alma çabaları yeni iş kollarının ortaya çıkmasına sebep olduğu gibi mevcut ihtiyaçlarında artmasına neden olmaktadır. Tüm bu nedenler üretimde yeniye ulaşma ve büyümeyi bu da yeni sanayi alanlarına olan ihtiyacı ortaya çıkartmaktadır. Mevcut sanayisi ile artık dolan İstanbul, daha büyük ve yeni sanayi alanlarına yer açamaz hale gelmiş ve sanayi, artık İstanbul’a yakın illerde yeni sanayi bölgelerine ihtiyaç duymaya başlamıştır.

İşte tam da bu noktada Edirne ilinde 2 yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ve mevcut Edirne Organize Sanayi Bölgesi'nin alanının genişletilmesi çalışmaları sanayicimiz için önemli bir fırsat olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Toplantıda Edirne ilindeki projelerin durumu, altyapı çalışmaları, planlar ve hedefler ele alındı. Yeni OSB bölgelerinin bölge ekonomisine katkısı ve gelecek vizyonu üzerine görüşler paylaşıldı. Ayrıca, İstanbul sanayisinin yeni sanayi bölgelerine olan ihtiyacını karşılamak adına Edirne’de yapılacak yatırım imkanları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.