İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Temmuz 2024 Raporunu Yayımladı

dunya_pmi_manset_temmuz_2024

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Temmuz 2024 raporunu yayımladı. Haziran'da 50,8 değeri ile sektörün faaliyet koşullarında ılımlı bir iyileşmeye işaret eden Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI), Temmuz'da 49,7'ye düşerek hafif bir bozulma sinyali verdi ve son 7 aydır ilk kez eşik değer 50'nin altında gerçekleşti.

2024'ün ikinci yarısına girilirken küresel imalat sektöründe büyümenin yaygınlığı da belirgin şekilde azaldı. İmalat PMI'ın açıklandığı 32 ulusal ekonomi içerisinde aylık bazda iyileşme gösterenlerin (PMI > 50,0) sayısı Mayıs'ta 21 iken Haziran'da 18'e, Temmuz'da ise 13'e düştü. Bu 13 ülkeden de 8'i Haziran ayına göre daha düşük tempoda büyüme kaydetti.

Raporun ayrıntıları şöyle :

Dünya PMI Temmuz 2024 Attach