İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Geleneksel İftar Yemeği’nde Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
meclis_iftar_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeleri, geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğinde İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile İSO Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri de yer aldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da düzenlenen iftar yemeğinde kısa bir konuşma yaparak Ramazan aylarının en önemli yönünün huzur ve dayanışma iklimi yaratması olduğunu söyledi. İSO’nun geleneksel iftarlarının bu anlamda çok değerli ve önemli olduğunu söyleyen Bahçıvan, “Ne yazık ki son yıllarda bu geleneğe önce pandemi ve ardından da hepimizi derin bir üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremi nedeniyle bir süredir ara verdik” dedi. Bu iftarla tekrar o geleneksel buluşmalardan birini yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Bahçıvan şöyle devam etti:

“Öncelikle bu akşam birlikte olmaktan dolayı şahsım ve Odamız adına hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Ramazan ayı huzur ayı, Ramazan ayı bereket ayı ama hepsinden de önemlisi Ramazan ayı paylaşmak ayı, buluşmak ayı. Maalesef son 3-4 yıldan beri Ramazan'ın tadını buruk yaşadık. Biliyorsunuz önce bir pandemi dönemi yaşadık sonrasında maalesef geçen sene yaşadığımız Türkiye'mizi yasa boğan deprem nedeniyle alıştığımız, arzu ettiğimiz o huzur Ramazanlarını buruk bir şekilde geçirmiş olmaktan dolayı birlikte de çok fazla olamadık. Bizim İstanbul Sanayisi Odası Meclisimizin yıllardan beri iftarları genelde Ramazan ayına denk gelen Meclis toplantımızın hemen arkasından Meclis Üyelerimizle kendi fuayemizde yapmış olduğumuz iftar şeklinde geçiyordu. Fakat sanayicilerin en önemli özelliği paylaşmak olduğundan bu sene hayatımızın bütün zorluklarını, yüklerini, acı günde, kötü günde birlikte paylaştığımız siz değerli eşlerimizle, hanımefendilerle beraber paylaşarak, bu iftarı birlikte olmak arzusunu ettik. O bakımdan da anlamı değeri çok büyük. Hakikaten tabii ki tüm aile hayatlarındaki paylaşmanın değeri ve fedakarlığı çok büyük. Eğer birtakım taşları kaldırabiliyorsak o taşları kaldırmamızda en büyük gücümüz sizlersiniz. Bütün hanımefendilerin kudretini bir kez daha kutluyorum.”

İSO Yaşam Kenti’nin hayata geçiş hikayesinin anlatıldığı bir filmin de gösterildiği iftar yemeğinde İSO Başkanı Bahçıvan, İSO Yaşam Kenti projesine ve bir arada olmanın önemine ilişkin de şunları söyledi:


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

“Böyle bir zorlu 3-4 senenin arkasından bu beraberliğin anlamı ve değeri bizler için çok değerli. Az evvel İSO Yaşam Kentimiz için hazırlanan filmi izlediniz. Tabii ki paylaşmak, kendi içimizde paylaşmak, sanayinin paydaşlarıyla paylaşmak, çalışanlarımızla paylaşmak, kurumumuzla paylaşmak hepsi çok kıymetli ama Allah hepinizden razı olsun. Geçtiğimiz yıl, depremden sonra herhalde Türkiye'deki sivil toplum kurumları arasında çabayı, gayreti bu kadar hızlı reaksiyon vererek gösteren en nadide ve en örnek çalışmalardan birisini İstanbul Sanayi Odası camiası gerçekleştirdi. Hemen depremin akabinde daha bir hafta dahi geçmeden bir fikir, bir proje ve o şartlarda büyük bir hayal olan İSO Yaşam Kenti’ni hayata geçirmek için çalışmalara başlandı. Bugün bin ailenin, 4 bine yakın vatandaşımızın, kardeşimizin yaşadığı güçlü yuvalara dönüştü. Bu konuda destekleriniz esirgemeyen dostlarıyla, aileleriyle, kurumlarıyla, çalışanlarıyla beraber bu yardım havuzuna katkı sunan herkese bin bir kere teşekkür ediyorum. Bu değeri oraya gittiğimizde fazlasıyla anlıyoruz. Biz her daim ailelerimizin, evlatlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

En son bu Ramazan ayında yine siz değerli hayırseverlerin, yardım sevenlerin bağışlarıyla ailelerimize yardım paketlerimiz ulaştı. Bu hafta bayram hediyeleri ulaşıyor. Çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunuyoruz. Kalıcı konutlarına geçene kadar da onlar bize emanet. İnşallah hayırlısıyla konutlarına geçtikleri zamanda yine onlardan kopmayacağız.

Allah ülkemize bir daha böyle acılar, böyle felaketler göstermesin. Ama sanayicilik bu. İyi günde de, zor günde de ihtiyaçların yanında olabilmek, onlara varlığımızı hissettirebilmek. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan herkese ve Genel Sekreterliğimiz ile çalışma arkadaşlarıma da teşekkürlerimi iletmek istiyorum. O günkü zorlu koşullarda arkadaşlarımız her gün oradalardı ve bu projenin hayata geçirilmesinde gönül yüreğini fazlasıyla gösterdiler. Bu bakımdan bizim için çok daha anlamlı ve değerli bizim için.“