İstanbul Sanayi Odası Sürdürülebilirlik Platformu Toplantısı Yapıldı

  • Diğer Haberler
iso_sürdürülebilirlik_manset_01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Sürdürülebilirlik Platformu toplantısı, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Sürdürülebilirlik alanında yürütülen faaliyetlere yön vermek, bu konuda ilgili tarafları bir araya getirerek sinerji yaratmak, stratejik öneriler ve yeni projeler geliştirmek amacıyla kurulan İSO Sürdürülebilirlik Platformu toplantısına akademi, özel sektör, kamu ve sivil topum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe, şunları söyledi:


İSO Yönetim Kurulu Sayman
Üyesi ve Sürdürülebilirlik
Platformu Başkanı Sultan Tepe

“Hepimiz aynı dünya için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bütün dünya aynı amaç için çalışıyor. Dünya yeşil dönüşüm konusunda mutabık kaldı. İstanbul Sanayi Odası da kamuyla yaptığı iş birliğiyle değişim sürecinin önemli paydaşları arasında yer alıyor.

Sanayinin dayanıklılığı, İstanbul'u bekleyen deprem göz önüne alınacak olunduğunda sanayimizin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Bu misyonun İstanbul Sanayi Odası'nın ana misyonlarından biri olması gerektiğini bildiğimiz için yeni bir birim kurduk. Gelecek yıl sanayimizin dayanıklılığı üzerine yoğun çalışmalar gerçekleştireceğiz.”

Açılış konuşmasının ardından İSO Sürdürülebilirlik Platformu toplantısında, 2023 yılında sürdürülebilirlik faaliyetleri ve 2024 yılında hayata geçirilebilecek projeler üzerine istişarelerde bulunuldu. Aralık ayında düzenlenen COP 28 etkinliğinin sonuçlarının da ele alındığı toplantıda İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Proje Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Öztürk, İstanbul’un Güncel Su Durumu ve Sanayi Sektörüne Etkileri ile ilgili Tespit ve Değerlendirmeler konu başlıklı bir sunum yaptı. Sunumun ardından katılımcıların gündeme ilişkin görüş ve önerilerini paylaşılmasıyla toplantı sona erdi.